Haber/ Levent ARIÖZ
İzmir'in özel sporcuları, Türkiye Şampiyonası'nda madalyalara ambargo koydu.  Antalya'da 20-22 Şubat tarihlerinde düzenlenen Türkiye Özel Sporcular Federasyonu'nun İkinci Bölge Yüzme Şampiyonası'nda Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün yüzücüleri 21'i altın olmak üzere 28 madalya kazanarak İzmir'in gururu oldular. Başarılı sporcuların antrenörü Kezban Taşçı, 2012'den kulüp olarak yürütülen sistemli çalışmaların meyvelerini aldıklarını ifade etti. Kezban Taşçı, "Kulübümüze bağlı olan 30 özel sporcunun, bir kısmını altyapı çalışması, diğer kısmı performansa dayalı yüzücüler. Hem rehabilitasyon hem yüzme sporunu bir arada götürüyoruz" dedi.

İkisi milli takımda

"Performansa dayalı sporcularımız içinde milli takımda olanlar var" diyen Taşçı, " Hepsiyle gurur duyuyoruz. Antalya'daki Türkiye Şampiyonası'na da 4 sporcuyla katıldılar. Denizcan Ertan ve Egeberk Çiğdem otizm grubunda, Şevval Tekin mental, Özgün Ökten Down sendromlular kategorisinde yarıştı. Denizcan katıldığı 8 yarışta 7 altın, 1 gümüş, Özgün 5 altın, 2 gümüş, Egeberk 4 altın, 4 gümüş ve Şevval 5 yarışın hepsinde altın madalyayı boynuna taktı. Özgün ve Şevval milli takım adına yarışıyorlar. Olimpiyatlara ve Balkan Şampiyonası'na katılmaya hazırlanıyorlar. Hedefimiz onların neler yapabileceğini herkese ispatlamak" dedi. 

Antrenör Anıl Şen: Sadece bir proje değil

Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Anıl Şen, özel sporcularla çalışmanın sosyal bir proje kapsamında gözükse de onların neler yapabileceğini göstermiş olduklarının altını çizdi. Şen, "Özgün Ökten'in olimpiyatlara katılması,  Şevval Tekin'in balkan şampiyonluğu yaşaması güzel örnekler. Özel sporcuları toplum içinde hayata kazandırmak en temel amacımız. Bir spor aktivitesine yönlendirildiklerinde ne kadar başarılı olabilecekleri ortada. Sadece yüzme değil mutlaka bir spor aktivitelerinde bulunmalarını tavsiye ediyoruz" cümlelerini kullandı. 

Denizcan 7 yaşından beri piyano çalıyor

2014 yılından beri yüzmeyle ilgilenen Denizcan Ertan, son Türkiye Şampiyonası'nda katıldığı 8 yarışta 7 altın, 1 gümüş madalya kazandı. Yüzme dışında Denizcan'ın en büyük tutkusu piyano.

 7 yaşından beri bu enstürmanı çaldığını söyleyen genç sporcunun annesi Rana Özcan,"Piyano sesi duyduğu zaman ne yapıyorsa bırakıp sesin geldiği yere yöneliyor ve tüm dikkatiyle dinliyordu.Bir keresinde piyanistin ve piyanonun yanından ayrılmamıştı. Duyduğu değişik sesleri taklit ediyordu. Ardından piyano eğitimi başladı. Şu an Beethoven-ayışığı sonat, Mozart-40.senfoni, Suhamann-wilder Rieter en sevdiği eserler" dedi.  Yüzme idmanı bitince eve geldiğini ve piyanonun başına geçtiğini söyleyen Denizcan ise "Ayrıca Göztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 11. sınıfta okuyorum. Umarım bu yıl okulumu bitiririm ve en büyük hayalim olan olimpiyatlarda yarışırım" diye görüş bildirdi.

Özgün Ökten şef garsonluk yapıyor

Türkiye Özel Sporcular Şampiyonası'nda 5 altın, 2 gümüş madalya kazanan Özgün Ökten, 2014 yılında yüzmeye başladı. Kelebekte 5 altın madalyayı boynuna geçiren Özgün, bir işletmede şef garsonluk yapıyor. İnsanların kendisine ilgisinin çok olduğunu söyleyen 23 yaşındaki sporcu, "

İki işi bir arada götürüyorum. İşe de Bornova'daki yüzme havuzuna da kendim gidip geliyorum. Okulumu bitireli 5 yıl oldu. Yüzerken kendimi özgür hissediyorum. Antrenörlerime ve bana destek olan aileme teşekkür ediyorum" dedi.

Egeberk pazarlama ve parekende okuyor

Antalya'dan 4 altın ve 4 gümüşle dönen Egeberk Çiğdem, 2012 yılından beri havuzda kulaç atıyor. "Madalyalar kazanınca ailemi gururlandırdığım için mutlu oluyorum" diyen Egeberk, "Hedefim yurtdışında da madalyalar toplamak. Sporun dışında lise eğitimim devam ediyor. Konak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 10. sınıfta okuyorum. 1 sene sonra bitireceğim. Branşım Pazarlama ve parekende. Yüzdükten sonra eve gidince müzik dinlemeyi ve dizi izlemeyi seviyorum. Hayatımdan çok mutluyum" diye konuştu.