Son 9 maçtır galibiyete hasret kalan son olarak Serik Belediyespor'a deplasmanda 3-1 mağlup olarak düşme korkusunu yakından hisseden Bucaspor, bu sezon 3. kez teknik direktör değişikliğine gitti. Yüksel Kepoğlu ve Algun Erdem'in ardından Tolga Doğantez'le Serik maçı sonrası yollarını ayıran sarı lacivertlilerde hoca arayışı başladı. Fırtına yönetimi iki aday üzerine yoğunlaştı. Kurmayların, son olarak Çorum Belediyespor'u çalıştıran Mehmet Aurelio ve Bayburt İl Özel İdare Gençlik Spor'da görev yapan deneyimli teknik adam Bülent Demirkanlı ile görüştüğü öğrenildi.

2019'da galibiyeti yok

Aurelio ve Demirkanlı'ya teklifini ileten kurmayların alternatif isimler de belirlediği vurgulandı. Bu sezon Yüksel Kepoğlu, Algun Erdem ve Tolga Doğantez'i takımın başına getirip, ardından 3 çalıştırıcı ile yollarını ayıran İzmir ekibi, sürekli kan değişikliğine gitmesine rağmen beklediği çıkışı yapamadı. Sıralamada 15 puanla sonuncu olan Bucaspor'un, 15'inci basamaktaki Bağcılarspor'la arasındaki puan farkı 7'ye çıktı. Sarı lacivertliler transfer yasağını açıp 10 futbolcuyla kadrosunu güçlendirmesine rağmen ligin ikinci yarısında oynadığı 4 maçtan da boynu bükük ayrıldı

En başarılı Erdem oldu

Amatöre düşme korkusunu yakından hisseden Bucaspor'da bu sezon çalışan 3 teknik adam içerisinde en başarılısı Algun Erdem olu. Sarı lacivertli takımın başında 12 maça çıkan Erdem, 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyetlik grafikle 12 puan topladı. Erdemsiz Buca sadece 3 puan toplayabildi. Ligin ilk 5 maçında takımın başında bulunan Yüksel Kepoğlu, 3 beraberlikle 3 puanlık katkı yaparken, sezonun 2. devresinde hocalık koltuğuna oturan Tolga Doğantez 4 müsabakada 4 yenilgi aldı.