Transfer döneminin bitimine sayılı günler kala Altay, golcü Doğan Karakuş'la anlaşmaya vardı. Siyah beyazlıların asıl bombası ise bu sezon Balıkesirspor'da 3 maçta 2 gol, 2 asist yapan kanat oyuncusu Mehmet Boztepe

Levent ARIÖZ / Kadrosunu önemli isimlerle takviye ederek gözünü 2.Lig şampiyonluğuna diken Altay, uzun süredir peşinden koştuğu golcü Doğan Karakuş ile anlaşmaya vardı. Giresunspor'da şans bulamadığı için ayrılmak isteyen 24 yaşındaki forvet, bonservisini alıp siyah beyazlılarla el sıkıştı.
İzmir ekibinin asıl bombası ise bu sezon Balıkesirspor'un hücum yükünü çeken kanat oyuncusu Mehmet Boztepe. Yaz transfer döneminin bitimine 2 gün kala kadrosunu yıldız bir isimle taçlandırmak isteyen Altay, bu sezon TFF 1.Lig'de Balıkesirspor formasıyla oynadığı 3 maçta 2 gol, 2 asist yapan 29 yaşındaki oyuncuyla temaslarını sıklaştırdı. Transfer yasağı bulunan Balıkesirspor, oyuncusunu satmaya yanaşmazken, maddi sıkıntı içindeki kırmızı beyazlılardan ayrılmak isteyen başarılı kanat oyuncusunun kariyerinde yeni bir sayfa açmak adına Altay'da oynamaya sıcak baktığı bildirildi. Ayrıca Mehmet Boztepe'nin Bandırmaspor forması giydiği dönemde takım arkadaşları olan Murat Uluç, Muharrem Ozan, Doğan Karakuş ve Necdet Kaba'nın oyuncuyu İzmir'de oynamaya ikna etmeye çalıştığı öğrenildi. Transfer döneminin son günlerinde Mehmet Boztepe transferinin netleşmesi bekleniyor.

Dortmund'da yetişti

Kariyerine Borussia Dortmund'un ikinci takımında başlayan 1989 doğumlu Mehmet Boztepe, 2011-12 sezonunda Eskişehirspor'a transfer olarak Türkiye kariyerine başladı. Kırmızı siyahlıların A 2 takımında 5 maç oynayan Boztepe, Adanaspor'da şans bulduğu 2013-15 sezonları arasında 39 karşılaşmaya çıktı. 2015-16'da Bandırmaspor'da 2.Lig Play Off şampiyonluğu yaşayan Boztepe, 2016-17 sezonundan bu yana Balıkesirspor'da 35 karşılaşmada 3 kez ağları sarstı. Levent ARIÖZ

Doğan'ın kariyerinde 73 golü var

Kocaelispor'da profesyonel olduktan sonra Altınordu ve Bandırmaspor'da 2'nci Lig'de şampiyonluk sevinci yaşayan Doğan karakuş, geçen sezon Bandırmaspor formasıyla TFF 1'inci Lig'de 27 maçta 7 gol atmayı başardı. Doğan, kariyerinde 2'nci Lig'de 40, 3'üncü Lig'de ise 22 kez ağları sarstı.