Tehlikeli rüya görmemek için alt sıralardan uzaklaşmak isteyen sarı lacivertli takımın son iki maçında aldığı galibiyetlerde genç futbolcularının imzaı var.TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta üst üste Mersin İdmanyurdu ve İnegölspor galibiyetleriyle kümede kalma yolunda önemli mesafe kat eden Bucaspor genç futbolcuları taşıdı.

Yaşadığı ekonomik kriz yüzünden transfer yapamayan ve mevcut kadrosundan birçok oyuncuyu kaybeden sarı-lacivertlilerde Buca Futbol Akademisi'nden yetişen gençler sergiledikleri performansla umut ışığı oldu. Son oynanan İnegölspor maçında 18 yaşındaki Oğuz Aydın, iki asist yaparak yıldızlaşırken, 19 yaşındaki İsa Güler de oyuna sonradan girip galibiyet gölüne imza attı.

Kanatlarda sürati ve şık hareketleriyle göz dolduran Oğuz, Bucaspor'un Türk futboluna yeni armağanı olarak değerlendirildi. Teknik direktör Aytekin Sümbül, kadrosundaki gençlerin çok yetenekli olduğunu belirterek, "Genç futbolcularımıza güvenimiz tam. Elbette deneyim eksikliği var ancak oynaya oynaya bu sıkıntıyı da giderecekler. İnegölspor maçını bize çocuklarımız kazandırdı. Altyapıdan daha da gelecek futbolcularımız olacak. Hepsiyle gurur duyuyorum. Bucaspor bir fabrika. Akademinin ayakta durması hem İzmir hem de Türk futbolu için çok önemli" dedi.

Yanal: Süper Lig sınıfta kaldı


A Milli Takım, Fenerbahçe ve Trabzonpor'u çalıştıran teknik direktör Ersun Yanal, Süper Lig hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Dokuz Eylül Ünivesitesi İşletme Kulübü ile Buca Futbol Akademisi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Dünyada ve Türkiye'de Futbol' konulu panele katılan Yanal, Süper Lig'in Avrupa'daki en yaşlı lig olduğunu ve en fazla yabancının Türkiye'de oynadığını söyledi. Yanal, altyapıda ise bir hayli geride olduklarını belirterek, "Süper Lig, altyapıdan yetişen futbolcuların en az oynatıldığı lig. Maalesef Süper Lig sınıfta kaldı. 2011 yılında yabancı oranımız yüzde 56'yken şimdi bu oran yüzde 73'e çıktı" dedi.
Yanal, "Hemen hemen aynı nüfusa sahip olduğumuz Almanya'da yaklaşık 7 milyon lisanslı sporcu varken bizim ülkemizde bu rakam 500 bin. Biz olimpiyatları düzenlemek istiyoruz ama olimpiyat branşlarında spor yapan kişi sayımız çok az" dedi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise kentlerin kalkınması için spor, sanat ve kültüre çok önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Buca Futbol Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ülgen de altyapıya değer vermeyen kulüplerin kaybolmaya yüz tutacağını belirtti.