İKİNCİ Lig Kırmızı Grup takımı Bucaspor'da teknik direktör Ahmet Yıldırım, hedeflerini şampiyon olarak belirlediklerini açıklarken camiaya da umut dolu mesajlar verdi.

Yeni sezon hazırlıklarını Kaynaklar Tesisleri'nde sürdüren takımının performansını değerlendiren Ahmet Yıldırım, iddialı açıklamalarda bulundu. Son 2 senedir camia ve taraftarının düşme korkusu yaşadığını hatırlatan Ahmet Yıldırım, şöyle konuştu:

"Artık kabus görmeyeceğiz. Amacımız yeni sezonda sürekli ilk 5 içinde yer almak. Bu ligin üzerinde bir kadromuz var. Geçen sezonun başında birçok oyuncu hazırlık kampına katılamamıştı, bu da başarısızlığı getirdi. Ancak şimdi durum çok farklı. Herkes canını dişine takarak çalışıyor. En önemlisi oyuncular, bir üst lige çıkacaklarına inanıyorlar."

FIFA'nın verdiği transfer yasağının devre arasında kalkacağını belirten Ahmet Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Ocak ayında aramıza yeni futbolcular katılacak. Yönetim bunun için büyük fedakarlık yapıp borçları temizledi. Eğer 2'nci devreye play off potasında ya da zirvede girersek, yapacağımız takviyelerle şampiyon oluruz. Ben hayal satmıyorum. Buradaki potansiyelin farkındayım. Lige en hazır şekilde gireceğiz."

Ahmet Yıldırım, 310 bin TL alacağı için kulübe Futbol Federasyonu yoluyla ihtarname çektiği için satılması kararlaştıran tecrübeli sol bek Emre Özkan'a da açık kapı bıraktı, "Sorun Emre ile yönetim arasında. Ben hiçbir futbolcuya önyargılı yaklaşmam. Taraflar anlaşırsa Emre bu takımda oynar" yorumunu yaptı.

KALE GENÇLERE EMANET

Bucaspor'un yeni sezonda kalesi genç eldivenlere emanet olacak. Buca Futbol Akademisi'nde yetişip sarı lacivertlilerde profesyonel olan kaleciler Mert Özyiğit, Hüseyin Koç, Berkay Güzel ve Yunus Emre Kar, formayı kapmak için kıyasıya rekabete başladı. Takımın en kıdemli kalecisi olan 23 yaşındaki Mert, rekabetin başarıyı getireceğini söyledi. Altyapıdan geldikleri kulüplerinde başarılı olacaklarını kaydeden Mert, "Kimse merak etmesin, kale emin ellerde" dedi.

Geçen sezon Mert'le birlikte kaleyi koruyan 19 yaşındaki Hüseyin, geçen nisan ayında profesyonelliğe adım atan 19 yaşındaki Yunus ve 18 yaşındaki Berkay ise formayı kapmak için çalışmaktan vazgeçmeyeceklerini vurguladı.