Henüz 4 hafta önce ateş hattının 7 puan üstünde rahat bir konumda olan Bucaspor, Amed beraberliğiyle birlikte üst üste puan kayıplarıyla düşme korkusunu derinden hissetmeye başladı.

Dört hafta önce ateş hattının 7 puan önünde rahat bir konumda olan Bucaspor, daha sonra oynadığı Sivas Belediyespor, Sancaktepe Belediye, Tuzlaspor ve Amed Sportif karşısında puanları dağıtınca
sıkıntıya düştü. Son olarak Amed Sportif'le 1-1 berabere kalan Fırtına, düşme barajının dibine yerleşti. Mücadele ettiği son 4 müsabakada Sivas Belediyespor ve Tuzlaspor'a kaybeden, Sancaktepe ve Amed Sportif'le yenişemeyen sarı lacivertlileri, kalan haftalarda çok zor bir periyot bekliyor. 8 Nisan pazar günü deplasmanda direkt rakibi Bodrum Belediye Bodrumspor'la hayati bir sınava çıkacak Aytekin Sümbül'ün öğrencileri, Afjet Afyonspor, Menemen Belediye, Kastamonu 1966 ve Etimesgut Belediyespor'la karşı karşıya gelecek. Amed karşılaşmasında bir çok pozisyondan yararlanamayan Bucaspor'da hücum oyuncuları saç baş yoldurdu.

Saruhan 4. golünü kaydetti


Fırtına'nın golcü ismi İlyas Çakmak'ı iki kişiyle tutan Diyarbakır ekibi, Buca'nın diğer oyuncularını ihmal etmesine rağmen, özellikle Onur Alkan ve İbrahim Şirin mutlak pozisyonlardan yararlanamadı. 90 dakika beklenen gol ise uzatma anlarında geldi. Fırtına'ya bir puanı getiren Saruhan Fındıkcı bu sezon 4. golünü atmayı başardı. Öte yandan Teknik Direktör Aytekin Sümbül'ün iç sahadaki başarılı serisi devam etti. Bu sezon Yeni Buca Stadı'ndaki 7 mücadelede 4 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyetlik bir grafik yakalayan Sümbül, bir çok genç oyuncuyu da A takıma kazandırmayı başardı. Sümbül dönemiyle birlikte Oğuz Aydın, Enes Alıç, Çağlayan Gülügen, Cuma Menize, İsa Güler gibi gençler profesyonel yapılıp vitrine çıktı.

Sümbül: Takımıma güveniyorum


TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Amed Sportif'le 90+2'nci dakikada attığı golle 1-1 berabere kalan Bucaspor mağlubiyetten son anda kurtulmanın sevinci yaşarken, kümede kalma yolunda ise avantaj kaybetti. Teknik direktör Aytekin Sümbül mutlak galibiyet parolasıyla maça çıktıklarını belirterek, "Çok fazla gol kaçırdık. Son anda beraberliği sağlamak bize moral verdi. Ancak şartlar ne olursa olsun kazanmalıydık. Kurtuluş yolunda 5 final maçımız kaldı. Gelecek hafta en önemli rakibimiz Bodrumspor'la deplasmanda karşılaşacağız. Takımıma güveniyorum. Camiamızı mutlu edecek skorları alacağız. Amed karşısında da pozitif oyun sergiledik. Çizgimizi bozmayacağız. Sadece girdiğimiz pozisyonları değerlendirmeliyiz" dedi.