Sarı lacivertli takımın Mersin İdman Yurdu ile olan son iç saha maçında altyapı patentli 8 futbolcunun ilk 11'de yer alması gurur kaynağı oldu.

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Bucaspor'da son olarak iç sahada 1-0 kazanılan Mersin İdmanyurdu maçında altyapı patentli 8 futbolcunun ilk 11'de yer alması camianın göğsünü kabarttı. İzmir ekibinin altyapısından yetişen kaleci Hüseyin, sağ bek Sancar, stoper Uğurcan, sol kanat İbrahim, orta saha oyuncuları Saruhan ve Çağlayan, forvetler Alpay ile Burak ilk 11'de görev alırken, yine altyapıdan yetişen kaleci Mert, sol bek Abdullah ve orta saha İsa ve Mehmet ise yedek soyundu.

Bucaspor Futbol Akademi Başkanı İbrahim Ülgen, FIFA U17 Dünya Kupası'nda Paraguay'a 3-1 yenilerek elenen Türkiye'nin tek golünü atan orta saha Kerem Atakan Kesgin'in de A takımda yer aldığını hatırlatarak, "Kerem de Mersin maçında olsaydı altyapıdan 9 oyuncumuz ilk 11'de yer alırdı. Bu sezon yukarıya 8 oyuncu verdik. Futbolcu fabrikası gibi çalışıyoruz. Misyonumuz yeni yıldızlar yetiştirmek" dedi. Bucaspor, Beşiktaş'ın ilgilendiği Kerem Atakan için 1 milyon euro bonservis istiyor.

KARAKÖSE'NİN ACI GÜNÜ

Bucaspor Kulüp Müdürü ve Sportif Direktörü Halim Karaköse'nin babası Bünyamin Karaköse vefat etti. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Bünyamin Karaköse babamızın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar dileriz" denildi.