Haber/ Levent ARIÖZ

Ci Group Buca fırtınası esmeye devam ediyor. TFF 3. Lig 1. Grup'ta son 5 maçta 4. galibiyetini şampiyonluk yarışı veren 68 Aksaray'a karşı deplasmanda alan Ci Group Buca'da keyifler yerinde.

Play Off'taki yerini sağlamlaştıran sarı lacivertlilerin liderle arasındaki puan farkı 5'e inerken, Teknik Direktör Ersin Aka, Aksaray deplasmanında yaşadıkları saha dışı engellere rağmen kazandıklarını söyledi. "Hem rakip futbolcularla, hem saha dışı olaylarla, hem de buz tutan sahayla uğraşmamıza rağmen 3 puanı aldık" diyen Ersin Aka, "Rakibin 3 maçını analiz etmiştik. Hafta içinde futbolcularıma çalıştığımız oyun stratejisini sahaya yansıtırsak en kolay galibiyetimiz olabilir demiştim. 3-0 kazandık ama rahat bir karşılaşma olmadı. 20 yıldır futbol camiasının içindeyim. Bu kadar saha dışı faktörlerin ön plana çıktığı bir karşılaşmaya tanık olmadım" dedi.

Koridorda futbolculara saldırdılar

Rakip takım yöneticilerinin futbolcuları darp ettiğini iddia eden Aka, "Maça çıkarken rakip takımın yöneticileri koridorda bizi psikolojik baskı altına aldı. İlk yarıda iki takım futbolcuları arasında hiç bir tartışma yokken rakibin yöneticileri devre arasında koridorda oyuncularımıza saldırdılar. Bana edilmedik küfür bırakmadılar. Bu karşılaşmayı kaybetsek bahane bulmak için konuştular derler ama kazanırken yaşadığımız sıkıntıları anlatıyorum. Ayrıca buz tutan zeminin üzerinde oynadık. Saha şartlarını, rakip futbolcuları ve saha dışındaki sıkıntıları yendik. Maç sonunda oyuncularla beraber taraftarımızın yanına emniyetle beraber gidebildik. Yarım saat soyunma odasında bekledikten sonra stattan ayrıldık" dedi. "Henüz başardığımız hiç bir şey yok" ifadelerini kullanan Ersin Aka, "Önemli olan Mayıs ayında nerede olduğumuz. Biz 2. Lig'e yükseldiğimizde başarılı olarak kendimizi göreceğiz" ifadelerini kullandı.