Haber/ Emre TAZEGÜL

Türkiye'de futbolun ilk oynandığı yer olan, İzmir'in en büyük ilçelerinden Bornova'nın kent merkezinde faaliyet gösteren Bornova Belediyesi Şehir Stadı, ilçeye yakışmayacak şekilde bakımsız durumda. Kentte faaliyet gösteren bir çok takıma ev sahipliği yapan belediyeye ait Bornova Stadı'nın özellikle tuvaletindeki bir detay 21. yüzyılı yaşadığımız şu dönemde çağın oldukça gerisinde kalındığını gösteriyor. Stadın misafir soyunma odasında yer alan tuvalette, hem duşluk hem de alaturka tuvalet aynı alanda yer alıyor. Misafir soyunma odasını kullanan takımlar, bu trajikomik görüntüyü görünce hem şok oluyor hem de sosyal medyada paylaşıp, ilgililere "Bu görüntüyü düzeltin" çağrısında bulunuyor.

11 takım kullanıyor

Bornova Stadı'nda tuvaletlerin bakımsızlığının yanında, tribün koltuklarının bir çoğu sökülmüş durumda ve suni çim yıpranmış vaziyette. Özellikle zeminin ceza sahası içine yapılan yamanın, diğer bölgelere göre yükselti farkının çok olması sebebiyle futbolculara sıkıntı yaratıyor. Futbol takımı yöneticileri ve futbolcular, acilen Bornova'nın göbeğindeki bu stadın bir an evvel modern şartlara getirilmesini istiyor. Bornova Şehir Stadı'nı bu sezon Bornova 1881 Spor, Bornova Altınyıldızspor, Bornova Ataspor, Bornova Belediyespor, Bornova Hitabspor, Bornova İ.E.S.K., Bornova Mevlana Gençlikspor, Bornovaspor Futbol , Dostgücü, İlkadımspor ve Yeni Bornovaspor ev sahibi olarak kullandı. Tümü koltuklu, suni çime sahip, 2418 kişi kapasiteli statta skorboard da elektronik durumda. Belediye yetkililileri coronavirüs salgını sebebiyle faaliyetlerinin askıya alındığını ve Belediye Şehir Stadı'nın bakımının yaz döneminde başlayacağını ifade etti.

İduğ yerinde kalacak demişti

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Şehir Stadı’nın yerinde kalacağını söylemişti. Önceki yıllarda stadın olduğu alanda Bornova Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nın projelendirildiğini hatırlatan Başkan İduğ, yıllarca futbol oynadığı Bornova Stadı’nın kendisi için de çok özel bir yer olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik tablo ortada. Ekonomi dip yapmış durumda. Böyle bir ortamda 200 milyon gibi rakamları belediye hizmet binası için harcayamayız. Biz fiziki şartlarımızı bulunduğumuz yerde ve yakın alanlardaki binalarımızda daha uygun hale getirmeye çalışacağız. Yani yeni hizmet binasının aciliyeti yok. Biz bütçemizi yeni spor tesislerine, taziye evlerine, düğün salonlarına yani Bornovalıların gerçek ihtiyaçları için kullanacağız. Bornova Şehir Stadı’nı altına otopark yaparak ve iyileştirerek Bornova futbolunun hizmetine sunmak istiyoruz. Birçok kulübün ihtiyacını karşılayan stadın yerinde kalmasını uygun gördük.”