Geçtiğimiz Aralık ayında Antalya'da yapılan Muay Thai Avrupa Kupası'na gitmek için gereken katılım payı olan 1000 TL'yi belediyelerden ve federasyondan alamayan 17 yaşındaki İzmirli sporcu Alihan Çelik'i ailesi yüz üstü bırakmadı. Babasının akrabalarından aldığı borçla Antalya'ya tek başına giden sporcu Azeri rakibini finalde yenip Avrupa şampiyonu olarak göğsümüzü kabarttı

Levent ARIÖZ / ÖZEL - Futbol dışındaki diğer sporlar ülkemizde gerekli maddi ve manevi desteği görmemesine rağmen, azmi ve fekadarlığı sayesinde başarılı sporcular bir bir çıkmaya devam ediyor. Bunlardan bir yenisi de geçtiğimiz Aralık ayında Muay Thai Avrupa Kupası'nda şampiyon olarak İzmir'i ve Türkiye'yi gururlandıran Bucalı Alihan Çelik oldu. Buca'nın dar gelirli ailelerinin bulunduğu Göksu Mahallesi'nden çıkıp en zor dövüş sporlarından biri olan Muay Thai(Taylan Boksu)'de 68 kiloda Avrupa Şampiyonu olan 17 yaşındaki sporcu, tatamiye çıktığı 2 yıllık süreçte 20'ye yakın madalya kazandı. Çelik'in aldığı en anlamlı ödül olan Avrupa birinciliği ise biraz çileli gerçekleşti. Buca Göksu Mahallesi'nde eğitim veren Fight Academy Spor Kulübü'nün öğrencisi olan Alihan Çelik, belediyeler ve federasyona başvurmasına rağmen 1000 TL'lik katılım payını alamadığını ve Antalya'ya kendi imkanlarıyla gittiğini şöyle anlattı:

Tek başına Antalya'ya gitti

Kulübüm zaten kendi imkanlarıyla kavrulan bir yapıda. Ay yıldızlı bayrağı Antalya'da temsil edeceğimi belirtmeme rağmen belediyeler ve federasyondan 1000 TL'lik katılım payı olan miktarı alamadım. Yıllarca emek verdiğim bu sporda en zirveye çıkacağım noktada vazgeçmek istemedim. Ailemden gerekli tutarı istedim ve babam akrabalarımdan borç alıp gerekli parayı verdi. Antalya'ya tek başıma gittim ve milli takım kampının bulunduğu oteli sora sora buldum. Ancak çektiğim sıkıntıya değdi ve finalde Azeri rakibimi yenip Avrupa Şampiyonu olarak salonda İstiklal Marşı'nı okuttum. Ailemin sarfettiği emekleri boşa çıkarmamış oldum ve onları gururlandırdım" diye konuştu.

30 kişiyle geldi sadece o kaldı

İzmir'de kendisi gibi onlarca yetenekli sporcu olduğunu ancak gerekli maddi desteği alamadığından dövüşmeyi bıraktığını ifade eden Çelik, "2 sene önce bu salona 30 kişiyle birlikte gelmiştim ve o arkadaşlarımdan sadece ben devam ediyorum. Belediyelerin, sponsorların ve federasyonların yardım etmediği bu ortamda spora gelecekte devam etmek zor. Yazın gireceğim üniversite sınavlarında Harita ya da İnşaat mühendisliğini kazanmak istiyorum. Yanında da sporu devam ettirmek amacındayım" ifadelerini kullandı.

Çıtayı yukarı çıkardı

Alihan'ın antrenörü Fight Academy kulübünün kurucularından İsam Akgül ise bu bölgedeki gençleri zararlı alışkanlıklardan spor sayesinde uzaklaştırdıklarını ifade etti. Akgül, "Alihan, arkadaşlarına çok büyük bir örnek. Avrupa şampiyonu olup çıtayı yukarı çıkardı. Biz ona teknik desteği versek de ailesinin yardımı olmasa Antalya'ya gidemezdi. Belediyelerin, spor salonumuza olmasa bile öğrencilere destek olmasını istiyoruz. Kulüp ve belediye iş birliğiyle hem yeni başarılar elde edebiliriz hem de sağlıklı gençleri topluma kazandırabiliriz" dedi.

kickboks4