HABER/ Levent ARIÖZ

İzmir'i profesyonel ligde temsil eden kulüpler, bu sezon yoğun bir teknik direktör değişimi yaşıyor. 21 haftalık dönemde Göztepe, Altay, Bucaspor, Karşıyaka, Tire 1922 ve Bergama Belediyespor toplam 17 antrenörle çalıştı. Altınordu ve Menemen Belediyespor ise teknik direktörlerine sadık kaldı. En çok hoca sirkilasyonuna giden ekip Bucaspor oldu. 3. Lig 3. Grup'ta düşme hattından kurtulma mücadelesi veren sarı lacivertliler, 4 teknik patronu takımın başına getirmesine rağmen başarıya ulaşamadı. Sezona Yüksel Kepoğlu'yla başlayan Fırtına, ligin 6. haftasından ilk yarının sonuna kadar takımı Algun Erdem'e emanet etti. İkinci yarıya Tolga Doğantez'le giriş yapan ancak 2019'da oynadığı 4 maçta galibiyet alamayan sarı lacivertliler, geçtimiz günlerde Doğantez'in görevine son verdi. Fırtına önceki gün Levent Eriş'le el sıkışarak 4. hocasına "Merhaba" dedi.

KSK Toros'la coştu

Altay, Karşıyaka ve Tire 1922, 3 antrenör değişimiyle Bucaspor'u takip etti. Siyah beyazlılar, Alper Avcı'yla Spor Toto 1. Lig'e giriş yapmış, 10 maçlık Avcı döneminin sona ermesinin ardından Özden Töraydın hocalık koltuğuna oturmuştu. Töraydın da İzmir ekibinin kötü gidişatını önleyemeyince, 20. haftada Sait Karafırtınalar Altay'ın başına geçti. 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Karşıyaka'ysa Ufuk İskender'le ligin ilk haftasına girdikten sonra, 5 maçlık Aytekin Sümbül serüveninin ardından, Mesut Toros'la başarıyı yakaladı. Teknik direktör değişimini en hızlı yaşayan kulüplerden biri de Tire 1922 oldu. 3. Lig 1.Grup'ta şampiyonluk hedefleyen kırmızı beyazlılar, Nihat Balan ve Adnan Buber'in ardından, geçtiğimiz günlerde Uğur Balcıoğlu ile anlaşmaya vardı.

Göztepe ve Bergama aynı kaderi taşıyor

Liglerdeki 21 hafta içinde 2 teknik adama şans veren İzmir kulüpleri ise Göztepe ve Bergama Belediyespor oldu. Geçen sezon Süper Lig'de 34 hafta Tamer Tuna'yla çalışan sarı kırmızılılar bu yıla Bayram Bektaş'le başlamış, 17. haftadan itibaren sarı kırmızılı takımın başına Kemal Özdeş geçmişti. Özdeşli Göztepe, 5 maçta 2 galibiyet, 3 mağlubiyetlik bir grafikle İzmir ekibini orta sıralara çıkarmaya gayret ediyor. 3. Lig 3. Grup'ta sıralamada son sırada bulunan Bergama Belediyespor ise Mustafa Sabri Odabaşı'nın ardından Ramazan Silin'le çalışmasına rağmen antrenör değişiminden olumlu bir etki alamadı. Profesyonel liglerde yarışan ekipler dışında İzmir'in köklü kulüplerinden olan Bölgesel Amatör Lig 8. Grup'ta mücadele eden İzmirspor da sezona Serdar Sabuncu'yla başlamış, sezon ortasında takımın başına Gökhan Derince gelmişti.

İstikrar abideleri Kaya ve Eroğlu

Sadece İzmir'in değil Türkiye'nin en istikrarlı kulüplerinden biri olan Altınordu'da Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, kırmızı lacivertlilerle 6. sezonunu geçiriyor. Menemen Belediyespor da teknik direktöre güven konusunda Şeytan'ı takip ediyor. 2016-17 sezonunda Menemen kariyeri başlayan Suat Kaya, İzmir ekibiyle 3 yılda 107 karşılaşmada takımını yönetti.