Altay Teknik Direktörü Alper Avcı, kendisinin ve teknik ekibinin tamamının Spor Akademisi mezun u olduğunu ifade edip, "Modern futbolda, çağın gerekliliklerini takip edip Altay'ı özlediği Süper Lig'e çıkaracağız" dedi.

LEVENTAltay Teknik Direktörü Alper Avcı ve ekibi, bilimsel yöntemlerle siyah beyazlı ekibin Süper Lig özlemini 16 yıl sonra dindirmek istiyor. Teknik Direktör Avcı ve yardımcılarının hepsi üniversite mezunu. Ertunga Kuşhan, Tansu Yanık, Fatih Aktürk, Can Durak, Kıvanç Bozkurt ve Görkem Güngör Spor Akademisi eğitimini tamamlamış. Ayrıca Can ve Fatih Hoca yüksek lisans yapmış. Teknik Direktör Alper Avcı, modern futbolda çağın gerekliliklerini takip ederek İzmir ekibinde başarılı olmak istediklerini belirterek, "Futbolda başarı veya başarısızlığı şansla açıklamak doğru değil. İyi sonuçlar, şampiyonluklar, kupalar kazanmak için bir çok faktör var. Kuvvet, dayanıklılık, taktik çalışma, kendi takımını ve rakibi analiz en baştaki parametreler. Ben de bu konuda kendime ve teknik ekibime güveniyorum" dedi.


Rakip analizi önemli


Yardımcılarıyla sezon başından beri düzenli bir görev silsilesinde çalıştıklarını kaydeden Avcı, "
Ertunga Hoca İzmirspor'da beraber çalıştığımız kendisine çok güvendiğim bir futbol adamı. Tansu Yanık, Manisaspor'da çalışmış özellikle rakip analizi ve taktiksel anlamda bize yardımcı oluyor. Kondisyonerlerimiz Fatih Aktürk ve Can Durak ekip içindeki fiziksel gelişme ve dayanıklılık anlamında gözümüz kulağımız oluyor. Şu an fiziksel olarak iyi durumdaysak, özverili çalışmalarını yadsıyamam. Kaleci antrenörümüz Kıvanç Bozkurt. 3 file bekçimizi hazır tutuyor. Emre, ilk defa profesyonel olarak süre almasına rağmen kendini gösterdi. Egemen 2. Lig, Aydın da 3. Lig'de Altay'la şampiyonluk yaşamış bir isim. Analizcimiz Görkem Üngör, özellikle rakibin eksik yanlarını çözüyor ve bizim 1 hafta sonraki maçımıza göre taktik antrenmanlarımızı modifiye etmemizi sağlıyor. Örneğin Boluspor'da Özgürcan ve Guido Koçer'in tehlikeli olduğunu herkes biliyor ancak Görkem Hoca, kimsenin göremediği detayları bizle paylaşıyor" diye konuştu.

Hedefimiz 4 maçta 8 puan


Teknik Direktör Alper Avcı, 4 maçta 8 puan parolasının ligde şampiyonluk ve Play Off'a yeteceğinin altını çizdi. Avcı, "Türkiye Futbol Federasyonu ligin ilk yarısına kadar milli takım aralarını 4 maçlık periyotlar halinde bölmüş. Bizde 4 karşılaşmalık dilimlerde 8'er puan toplamak amacındayız. İlk 4 haftada hedefimize ulaştık. Sonrasında Giesunspor mağlubiyeti planladığımız bir yenilgi değildi ancak pazar günü oynayacağımız Balıkesirspor maçını kazanarak kaybımızı telafi edeceğiz" diye konuştu.


Yerliler sistem değişikliğine kapalı


Hayalindeki dizilişin 3-4-3 olduğunu vurgulayan siyah beyazlıların çalıştırıcısı, "Altay camiası mağlup bile olsanız iyi oyunu isteyen bir kültür. Topun bizde kalmasını planlayan ve hücumdan defansa ve savunmadan atağa geçişleri hızlı yapmaya çalışan bir takımız. Diziliş olarak da eskiden 3'lü savunma demode gözükürken, şimdi yeniden modernize edildi. Ertunga Hoca'yla hayalimizdeki sistem 3-4-3 ama bu dizilişi çok iyi çalışmanız gerekiyor. 3'lü savunma aslında defansıf değil, hücumsal bir taktiktir. Fakat Türk oyuncuları sistem değişikliğine karşı kapalılar. 4-3-3 ve 4-2-3-1'e alışkınlar. Türkiye'de tüm liglerde hemen hemen 4-2-3-1 oynanıyor ve bunu bir anda kırmak kolay değil" ifadelerini kullandı.

M. City'yi gibi oynarsak yanarız


Yurt dışında bir çok maç izlediğini ve önemli takımlardan öğrendiklerini Altay'a yansıtmaya çalıştığını dile getiren Avcı, "Bayern Münih rakibi boğan baskınlıkta oynuyor ve bu yapımıza uyuyor. Juventus iyi savunma yapıp, atağa hızlı çıkabiliyor. Manchester City hücumda çok üretken bir yapıda. Liverpool hızlı pas oyununu harika uyguluyor. Barcelona 3 pasta gol atabiliyor. Her takımın kendine özgü artılarını kapmaya çalışıyoruz. Önemli olan bu sistemleri Türkiye ligine uyarlamak. Çünkü bizim de futbol dinamiklerimiz var. Sert ve mücadeleci bir ligiz. Manchester City gibi oynayalım dersek 3-5 haftada işimizden olabiliriz" diye konuştu.


Alsancak'ta 10 bin taraftar Atatürk'te 100 bine bedel


Alsancak Stadı'na kavuşacakları günü iple çektiklerini sözlerine ekleyen Alper Avcı, "Umarım ligin ikinci yarısında stadımıza kavuşacağız. Alsancak Stadı'nda 10 bin kişiyle oynamak, Atatürk Stadı'nda 100 bin kişinin taraftar baskısına bedel. Ve onların desteğiyle Süper Lig'e çıkmaya bir adım daha yaklaşırız" cümlelerini kullandı.

Futbolcular sosyalleşmeli


İdman programında, genellikle antrenman saatlerini sabaha çekerek, futbolcularının günün geri kalanında sosyalleşmelerini sağladıklarını ifade eden 38 yaşındaki teknik adam, "Haftanın 2-3 günü çift idman yapalım, maçtan 3 gün önce kampa alalım mantığı benimle pek uyuşmuyor. Günde tek idmanın yeterli olacağını düşünüyorum. Zamanında gerekli fiziksel yüklemeler yapılırsa, oyuncuyu ekstradan yıpratmaya gerek yok. Özellikle idmanın sabah olmasını istiyorum, çünkü güne başlarken çalışmak fiziksel açıdan daha faydalı. Ayrıca çoğu genç olan futbolcularımızın sosyalleşmesini, aileleriyle görüşmesini, kendine zaman ayırmasını istiyoruz. Oyuncularımızın kafası rahat olmalı. Tabi yeri geliyor. Çift idman da yapıyoruz ama genel prensibim bu" dedi.