Çorum Belediyespor'u eleyip 3. Lig Play Off finaline yükselen Altay'da 2.Lig için geri sayım başladı. Öte yandan Çorum karşısında tribünlerde tüm İzmir takımlarının tek vücut olması alkış aldı.

TFF 3. Lig Play-Off eleme turunda Çorum deplasmanından 2-0’lık yenilgi ile İzmir’e dönen Altay, olayların damga vurduğu ilk müsabaka sonrası İzmir’de ağırladığı rakibini 4-0 geçerek gözünü Kocaelispor ile oynanacak finale çevirdi. Çorum Belediyespor taraftarlarının Altay bayrağını gönderden indirip yırtması ve Çorum emniyetinin siyah-beyazlı ekip ile taraftarlara maç sonu orantısız güç kullanması İzmirli sporseverler arasında büyük tepki toplarken; Atatürk Stadı’nda yaklaşık 7000 seyircinin izlediği kritik mücadelede Göztepe, Karşıyaka, İzmirspor ve Bucasporlu taraftarlar Altay’ın yanında yer aldı.

HAK YERİNİ BULDU

Zorlu 90 dakikayı; ‘‘Hak yerini buldu’’ sözleriyle değerlendiren Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, arma ve renk ayrımı yapmadan kendilerini destekleyen tüm İzmirli taraftarlara teşekkür etti. Ekmekçioğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; ‘‘Büyük Altayımız’ın muhteşem bir zafer kazandığı Play-Off rövanş maçında; tüm kalpleri ile bir dakika susmadan ekibimizi destekleyen Büyük Taraftarımız’a sonsuz şükranlarımı sunarım’’ ifadelerine yer verdi.

BİÇER'DEN İZMİR'E TEŞEKKÜR

‘‘İzmir Sevdası’’nı yüreğinde taşıyan tüm taraftarların tribünde yan yana, omuz omuza olmasının kendileri için ayrı bir motivasyon olduğu kaydeden Altay Teknik Direktörü Cüneyt Biçer ise Altay taraftarı başta olmak üzere; Göztepe, Karşıyaka, İzmirspor ve Bucasporlu taraftarlara desteklerinden ötürü teşekkür etti. Biçer; ‘‘İzmirli taraftarlar örnek bir dayanışmaya imza attı. Birçok kulüpten de teknik ekip ve yöneticiler müsabakayı takip etti. Bize desteğini esirgemeyen tüm dostlarımız ve İzmirlilere şahsım, ekibim ve kocaman yürekli oyuncu arkadaşlarım adına teşekkür ederim.’’ dedi.

FİNAL 13-14 MAYIS'TA

Göreve geldiği günden beri geniş kadroda rotasyon ile iyi sonuçlar aldıklarına dikkat çeken Biçer, özellikle Sancaktepe ve Beylerbeyi maçında sahaya çıkan genç kadrodaki isimlerden önemli katkı aldıklarını söyledi. 120 dakika boyunca üst düzey bir performans sergileyen oyuncularına teşekkür eden Biçer ekibine 1 gün izin verirken; Siyah-beyazlıların hafta sonu Kocaelispor ile oynanacağı finalin hazırlıkları Salı günü öğleden sonra Vali Kutlu Aktaş Tesisleri’nde başlayacak. Siyah beyazlı ekip, 13 ya da 14 Mayıs'ta tarafsız sahada oynanacak final müsabakasında Kocaaelispor ile 2'nci Lig'e yükselme mücadelesi verecek.