İngilizler'in ünlü kulübü Liverpool'un logosunun bir benzerini Bayraklı Vali Namık Kemal Şentürk Ortaokulu kullanıyor. İngiliz ekibinin sloganı "Asla yalnız yürümeyeceksin" sözünden hareket eden okul, önümüzdeki ay yapılacak futbol turnuvası için forma ve top desteği bekliyor.

You Will Never Walk Alone (Asla yalnız yürümeyeceksin). Dünyaca ünlü müzik grubu The Beatles'in efsaneleşmiş şarkısı, yıllardır İngilizler'in meşhur kulübü Liverpool'la özdeşleşmiş durumda. Her maç öncesi taraftarlar, futbolcularını bu tezahüratla hırslandırıyor ve her zaman arkasında olacağını hissetiren bu dizeleri haykırıyor. Liverpool'la ilginç bir benzerlik taşıyan Bayraklı Vali Namık Kemal Şentürk Ortaokulu da önümüzdeki ay düzenlenecek futbol turnuvası öncesi sıkıntı yaşadıkları malzeme sorunu sebebiyle yalnız yürümek istemiyor. İngilizlerin meşhur kulübü Liverpool'un armasının benzerini Bayraklı Vali Namık Kemal Şentürk Ortaokulu kullanıyor. Nafiz Gürman Mahallesi'nde eğitim veren kurumda, 2005 yılından beri öğrenciler üniformasında bu ünlü simgenin tıpatıp aynısını taşıyor. Bu sempatik yakınlığın hikayesini okulun en eski öğretmeni Evrim Kuzu şöyle anlatıyor:


Dilden dile konuşulacak demişti


"2003 yılından beri okulda Sınıf Öğretmeni olarak görev yapıyorum. 2005'e kadar Gümüşpala İlkokulu olan eğitim kurumumuzun ismi Vali Namık Kemal Şentürk olarak değişti. Eski armamız Gümüşpala'nın simgesini taşıdığı için yenilenmesi gerekiyordu. Dönemin müdürü Cavit Kılıç bizden okulun yeni arması için bir çalışma başlatılmasını istedi. Ayrıca o dönem mavi önlükten, hırkaya geçiş süreciydi. 6-7 aylık arayıştan sonra okulumuzdan bir arkadaş, armayı düzenleme görevini üstlendi. Şampiyonlar Ligi'nde fırtına gibi esen, 2005 yılında İstanbul'da düzenlenen Devler Ligi finalinde Milan'in elinden kupayı alan Liverpool takımı çok meşhurdu. Üstünde bazı değişiklikler yaptı. Ve bize, 'Size öyle bir arma yapacağım ki dillere destan olacak' dedi. Gerçekten yıllar sonra sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla okulumuz Liverpool yakınlığıyla gündeme oturdu."

Benzerlik bir kapı açsın


Aynı zamanda eski bir atlet olan Kuzu, okulun kros takımını da çalıştırıyor. Liverpool'un meşhur sloganı, "You Will Never Walk Alone"(Asla yalnız yürümeyeceksin) felsefesini okul olarak kendileri de uyguladıklarını kaydeden Kuzu, "Liverpool maçları başlamadan önce taraftarlar bu şarkıyı söyleyip futbolcularının arkasında olduğunu vurguluyor. Biz de çoğu dar gelirli ailelerin öğrencilerine destek çıkmaya, onları hayata kazandırmaya çalışıyoruz. Ben de aynı zamanda atletim. Son olarak geçtiğimiz hafta Antalya'da düzenlenen yarı maraton koşusunda masterler klasmanında beşinci oldum. Ayrıca çocuklarımız önümüzdeki ay, yıldızlar kategorisinde okullararası futbol turnuvasına katılacak. Ama ne bir formamız, ne bir topuluz, ne bir saha ve ne de bir eşofmanımız var. Umarım ilginç Liverpool benzerliği bir destek kapısı açar" ifadelerini kullandı.

Emre Can'a çağrı


Okul Müdürü Bekir Yetkin ise çevredeki çocukların spora karşı olan yeteneğine vurgu yaptı. Yetkin, " Sadece eğitim değil spor da çok önemli. Bu çevredeki çocuklar sokakta büyüdükleri için gerçekten yetenekli çocuklar yetişiyor. Futbol takımımız olsun istiyoruz ama bir formamız, eşofmanımız, topumuz yok. Burada da neden yeni Gerrard'lar, Owen'ler yetişmesin. Ayrıca Türk kardeşimiz Emre Can da orada oynuyor. İsterim ki bu ilginç yakınlaşmadan haberi olsun ve burada bir çok genç yetişsin. İzmir ile Türk futboluna faydalı olalım" diye konuştu.


50 bine yakın paylaşan var


Sosyal medyada okulun bu kadar isminin duyulmasına çok şaşırdıklarını ifade eden Bekir Yetkin, "Liverpool bayrağı milli eğitimin logosuna çok benziyor. Meşaleleri, yazı metninin olduğu kısım, grafik detaylarıyla müfredattaki çizgilerimizle paralel. Bu benzerliği 50 bine yakın paylaşan ve beğenen olmuş. Ben de futbolu ve haliyle İngiltere Ligi'nin sıkı takipçisiyim. Liverpool'un teknik direktörü Jurgen Kloop'u çok beğeniyorum" dedi. Okulun ayrıca bu ay içinde ihaleye çıkacak bir halı saha projesi olduğunun da altını çizen Yetkin, "Spor Toto'nun katkısıyla okulumuzun bahçesinin yakınında bir sahaya kavuşacağız. Hem yeni kurulacak futbol takımımız burada idman yapacak, hem de diğer sporseverlerin alanı kullanmasıyla okula bir artı katkı sağlanacak" diye konuştu.


Müfredatta görüp farkettim


Türkçe öğretmeni Volkan Demirci ise bu sempatik benzerliği 5 yıl önce farkettiklerini vurgulayarak, "Vali Namık Kemal Şentürk Ortaokulu'na atandığımda ders programlarının üstünde bu logoyu görünce ilginçliği anladım. Futbolla yakından ilgiliyim. Koyu bir Altınordu taraftarıyım ve kırmızı lacivertlilerin her maçına giderim. Altınordu, altyapısıyla meşhur. Bizde de A.Ordu'da futbol eğitimi gören öğrenciler mevcut. Bu benzerlik umarım daha güzel yakınlıklara sebep olur" ifadelerini kullandı.