Haber/ Levent ARIÖZ

Kültürpark Tenis Kulübü'nün Türkiye Şampiyonu tekerlekli sandalyeli tenisçisi Nurşen Şen, başardıklarıyla bir çok insana ışık oluyor. " Engelsiz olup da spor yapmayan insanlar beni görünce, tenise başlamak istiyor. Bu şekilde 2 sporcuyu tenise yönlendirdim" diyen Şen, " Hayalim 2024 Paris Olimpiyatları'na katılmak. 2 yıl içinde ne kadar çok turnuvaya katılıp puan alırsam olimpiyat kotasını aşarım ve bunun için sponsor desteğine ihtiyacım var" dedi

Engelli insanların azimleri sayesinde başardıkları sadece dezavantajlı bireylere değil, engelsiz kişilere de örnek oluyor. Kültürpark Tenis Kulübü'nün Türkiye Şampiyonu tekerlekli sandalyeli tenisçisi Nurşen Şen, başardıklarıyla bir çok insana ışık oluyor. 2013 yılından beri kortlarda olan ve 2015'ten bu yana çiftlerde Türkiye şampiyonluğu bulunan 1979 doğumlu sporcu, 2021 yılında da teklerde Türkiye'nin en iyisi olmayı başardı. "Sporla engelleri aştığımı düşünüyorum" diyen Nurşen Şen, " Tenis insana özgüven veriyor. Yaşamınız daha sağlıklı oluyor. Bakış açınız pozitif manada değişiyor. Sadece engelli insanlar değil, engelsiz olup da spor yapmayan insanlar beni görünce tenise başlamak istiyor. Yardımcı olabilir misiniz diyorlar. Bu şekilde spora yönlendiğim 2 kişi oldu.

Engelli insanlar da başlamak istiyor ancak tenis pahalı bir spor. Federasyonun bütçesi kısıtlı ve sponsor gerekiyor. Benim de desteğe ihtiyacım oluyor. Ne kadar çok turnuvaya gidersem puan toplayacağım ve 2024 Paris Olimpiyatlar kotasını aşmaya çalışacağım. Umarım hayalimi gerçekleştirebilirim" dedi.

İZMİR ENGELLİ DOSTU

9 aylıkken çocuk felci geçiren ve 2 bacağından rahatsızlanan Şen, tedavi sayesinde sol bacağına basabiliyor ve değnekler yardımıyla yürüyebiliyor. "Zorlu süreçleri geçirerek engelimin seviyesini düşürdüm ve daha iyi durumdayım" ifadelerini kullanan Nurşen Şen, " Artık hiç bir engellinin evde olduğunu düşünmüyorum. Tenis değil sadece yüzme, basketbol, futbolda ileri bir seviyedeyiz.

İzmir şehri de engellilerin yaşamı için elverişli bir kent. Ulaşım araçları uygun. Özellikle Metro ve İzban'ı rahatlıkla kullanabiliyoruz. Antrenmana, işe rahatlıkla gidebiliyorum" cümlelerini kullandı.

Normal tenisten tek farkı bulunuyor

Tekerlekli sandalye tenisi ile normal tenis arasında tek fark olduğunu kaydeden Nurşen Şen, " Top rakip alanda 2 kere yere sekebiliyor. Onun dışında federasyonun koyduğu tüm kurallar aynı. Engelsiz bir sporcuyla maç ve idman yapabiliyorum. Haftada 3 gün iş çıkışlarında antrenmanlarıma devam ediyorum. Ayrıca Bornova Belediyesi Engelliler Merkezi'nde 14 yıldır çalışıyorum. İş ve tenis arasında mekik dokuyorum. Öte yandan sandalyem ile beraber fuarda koşuyorum. 8 Mayıs'ta koşulacak Wings for Life'a katılacağım. Aktivitelerim son sürat devam ediyor" diye konuştu.

Kökoğlu: İmkan olsa her gün idman yapar

Milli Sporcu Nurşen Şen'in antrenörü Ege Kökoğlu, 2017 yılından beri birlikte çalıştığı sporcunun tenise büyük tutku beslediğini belirtti. Kökoğlu, "İmkanı olsa her gün idmana gelir ve saatlerce kortta kalır. İlk başta tekerlekli sandalye tenisi ile normal tenisi bağdaştıramıyordum. Uzaktan çok zor gözüküyordu. Fakat bu önyargımı kendisiyle ve diğer oyuncularla tanıştıkça yıktım" cümlelerini kullandı.