Beşiktaş'ı armasında ay-yıldız bulunan tek takım olarak niteleyen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'a ilk tepki Karşıyaka'dan geldi. Peki gerçekten Türkiye'de armasında ay-yıldız taşıyan kaç kulüp var?
Bu rakam her yıl değişiyor. Önceleri Karşıyaka, Beşiktaş, Kasımpaşa, İstanbulspor gibi kulüpler ay yıldızlı logolarında kullanırken, günümüzde bu sayı 28'e kadar yükseldi. İşte kulüp logolarında ay-yıldız bulunan takımlarımızdan bazıları:
Beşiktaş, Kasımpaşa, Bursaspor, Karşıyaka, Elazığspor, Eyüpspor, Çankırı Belediyespor, İstanbulspor, Bingöl Belediyespor, Ceyhanspor, Nusaybin Demirspor, Cizrespor, Konya Şekerspor, Beylerbeyi, Lüleburgazspor.

Atatürk'ün isteğiyle bu şeref KSK'nin

Karşıyaka'nın itirazı ise son derece haklı. Çünkü İzmir'in yeşil-kırmızılı kulübüne ay-yıldız kullanma hakkı bizzat Atatürk tarafından 1926 yılında verilmiştir. Yani bu şerefe kavuşan ilk kulüp Karşıyaka'dır.
İkinci sırada ise Kasımpaşa Kulübü yer alır. Yıl 1948. Futbolda adını pek duyuramayan Kasımpaşa, Londra’da yapılmakta olan Olimpiyat oyunlarına "Güreş" dalında katılan Milli Takımımıza Üç oyuncu vererek katılır.
Kasımpaşa Kulübümüzün üç oyuncusu Gazanfer Bilge, Mehmet Oktay ve Ahmet Kireççi diğer üç oyuncumuzla birlikte “olimpiyat şampiyonu” olarak yurda dönerler. Dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, Kasımpaşa Spor Kulübüne bu başarılarından dolayı armalarında ay yıldızlı formayı taşıma yetkisi verir.
Beşiktaş, kuruluşundan itibaren logosunda ay yıldızı kullanır. Bu kullanım bir izin ya da istek değil, kulüp kurucularının kendi inisiyatifidir. 1952 yılında o dönemin Başbakan’ı Merhum Adnan Menderes tarafından bu hak verilir. Yunanistan ile oynanan bir dostluk maçında Milli Takım Beşiktaşlı oyuncularla sahada yer alır, takviye olarak Galatasaray ve Fenerbahçe'den birer futbolcu vardır. Maç 1-0 kaybedilir ama Beşiktaş'a dönemin başbakanı tarafından logosunda ay-yıldız taşıma hakkı verilir. SPOR SERVİSİ