Büyük ümitlerle geldiği Rusya 2018'de sadece 1 puan toplayıp işini mucizelere bırakan Tangocular şaşkın. Önceki gece Hırvatistan önünde alınan farklı mağlubiyet taraftarları adeta çileden çıkardı.

Rusya'da devam eden 2018 FIFA Dünya Kupası'nda Hırvatistan'a 3-0 mağlup olan Arjantin'in gruptan çıkma şansı da azaldı. İki maçını da kazanan Hırvatistan puanını 6'ya yükselterek son maç öncesinde gruptan çıkmayı garantiledi. 1 puanda kalan ve -3 averajı bulunan Arjantin için grupta kalan maçlar hayati önem taşıyor. Arjantin gruptaki son maçını ise Nijerya ile oynayacak. Arjantin'in yediği ilk golde büyük hatası bulunan kaleci Caballero'ya taraftarlarının tepkisini çekti. İlk golden sonra Arjantinli taraftarlar, Caballero'ya gelen her top sonrasında ıslıklarıyla tepkilerini gösterdi. Hırvatistan, Arjantin ile galibiyet sayısını eşitledi İki ekip arasındaki 5. karşılaşma Nizhny Novgorod'da oynandı. Hırvatistan aldığı galibiyetle, Arjantin ile rekabetinde galibiyet sayılarını eşitledi. Geride kalan 5 maçta Arjantin ve Hırvatistan'ın 2'şer galibiyeti bulunuyor. Rekabette, Arjantin'in 5 golüne, Hırvatlar 7 golle karşılık verdi.

Arjantin'in gruptan çıkması adına büyük önem taşıyan mücadeleyi, mavi-beyazlıların efsane ismi Diego Armando Maradona da tribünden izledi. Maradona, Arjantinli taraftarların yaptığı tezahüratlara büyük bir coşku ile eşlik etti. Maradona'nın coşkusunu gören Arjantinli taraftarlar tezahüratlarını uzun süre sürdürdü.Mücadeleyi Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı da olan efsane futbolcu Davor Suker de takip etti. Hırvatistan Milli Takımı'nın kadrosunda yer alan Beşiktaşlı Domagoj Vida, Arjantin karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıktı. Savunmanın göbeğinde Liverpool'dan Dejan Lovren ile görev yapan Vida, 90 dakika sahada kaldı.


G VE F GRUBU KAYNIYOR


Kupada heyecan bugün oynanacak maçlarla devam edecek. Belçika ile Tunus oynarken Güney Kore ile Meksika kozlarını paylaşacak. Günün son maçı ise Almanya ile İsveç arasında olacak

2018 FIFA Dünya Kupası'nda günün ilk maçında G Grubu'nda Belçika ile Tunus karşı karşıya gelecek. Başkent Moskova'daki Spartak Stadı'nda oynanacak mücadele saat 15.00'te başlayacak. Gruptaki ilk maçında Panama'yı mağlup eden Belçika'nın 3 puanı bulunurken, son dakika golüyle İngiltere'ye mağlup olan Tunus henüz puanla tanışamadı. İkinci maçında F Grubu'nda Güney Kore ile Meksika karşılaşacak. Rostov Arena'da oynanacak mücadelenin başlama saati 18.00.

Bu maç öncesinde, son şampiyon Almanya'yı yenen Meksika'nın 3 puanı var, İsveç'e mağlup olan Güney Kore'nin ise henüz puanı yok. Günün son maçı ise Almanya ile İsveç arasında olacak. F Grubu mücadelesi Soçi şehrindeki Fisht Stadı'nda oynanacak ve saat 21.00'de başlayacak.