Kırmızı lacivertli takımın yeni transferi Anıl Koç, İzmir ekibinin yurtdışına gönderdiği futbolcularla Avrupa'da tanındığını ifade etti.

Altınordu’nun Anderlecht patentli yeni transferi Anıl Koç, kırmızı-lacivertli kulübün Çağlar Söyüncü’nün Freiburg’a, Cengiz Ünder’in Roma’ya gidişiyle birlikte Avrupa’da gündemde olduğunu söyledi. “Barış Alıcı ile Berke Özer’in Fenerbahçe’ye transferi sayesinde bu gündem daha da yoğunlaştı. Transferler, düzenlenen-gidilen turnuvalar ve buralardaki başarı sayesinde Altınordu, Avrupa futbolunun yetiştiricilik anlamında en çok tanıdığı Türk kulübü konumuna yükseldi” dedi.

Belçika futbolu ile Altınordu mantalitesinin benzer olduğunu da kaydeden genç oyuncu, “Belçika’nın Dünya Kupası’ndaki üçüncülüğü tesadüf değil, belirli bir sistemin ürünü. Belçika, futbol üzerine gerçekten planlı ve programlı bir şekilde kafa yorup bilimsel olarak yaklaşıyor. Özellikle genç futbolculara verilen şanslar da toplam kalitenin yükselmesini sağlıyor. Altınordu ile bu açılardan büyük benzerlikler görüyorum. Biz de kısa sürede bu noktaya gelebiliriz” diye konuştu.