Altay transferde hızını kesmiyor. İzmir ekibi Hırvat orta saha oyuncusu Adnan Aganovic ile 2 yıllık resmi sözleşme imzaladı. 30 yaşındaki futbolcu Erzurum kampına katıldı.

Spor Toto 1'inci Lig ekibi Altay'ın geçen hafta prensipte anlaştığı Hırvat orta saha oyuncusu Adnan Aganovic, İzmir'e gelerek 2 yıllık resmi sözleşme imzaladı. Gaziemir Vali Kutlu Aktaş Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine başkan Özgür Ekmekçioğlu ve sportif direktör Özden Töraydın da katıldı. 30 yaşındaki deneyimli futbolcu imza attıktan sonra bugün başlayan Erzurum kampına katılmak için yola çıktı. Siyah-beyazlıların anlaştığı 5'inci yabancı futbolcu olan Aganovic, takıma şampiyonluk için geldiğini söyledi.

Geçtiğimiz sezon başı Romanya'nın FCS Bükreş kulübünden Yunanistan Süper Lig ekibi Larisa'ya transfer olan Aganovic, Yunan ekibinde 23 lig ve 5 kupa maçında oynayıp 1 gol ve 1 asist kaydetti. Altay, 12 Temmuz'da sona erecek Erzurum Palandöken kampının ardından 15-25 Temmuz'da Afyonkarahisar'da ikinci etap hazırlıkları tamamlayıp İzmir'e dönecek. Siyah-beyazlılar, 3-5 Ağustos'ta yapılması planlanan TSYD Ege Dostluk Kupası'na katılıp sezon öncesi çalışmalarını noktalayacak.

Kadrosunu yeniledi


Altay'da toplam 10 futbolcuyla yollar ayrıldı. Kaleci Emre, stoperler Hayrullah ve Murat Türkkan, sol bek Serkan, orta saha oyuncuları Ferdi, Doğan, Maksut ve Fatih, sağ kanat Ozan Sol ve forvet Muharrem Ozan yeni sezon öncesi İzmir ekibiyle vedalaşan isimler oldu. Kadrodan ayrılanlardan Fatih, Manisa Büyükşehir Belediyespor'la anlaşırken, Muharrem Ozan ise Kastamonuspor'un yolunu tuttu. Kaleci Egemen, sağ kanat Furkan, forvet Hüsamettin, ön libero Atakan ve Ferhat, stoper İbrahim Öztürk, sağ bek Mustafa Uslu, stoper Ulaş ve sol bek Kadir takımda kaldı.