TFF 1. Lig'de yeni teknik direktörü Mustafa Denizli idaresinde ilk maçında deplasmanda Bereket Sigorta Ümraniyespor'u 1-0 mağlup eden Altay, normal sezonun son haftası öncesinde play-off'ta oynamayı garantiledi. Bereket Sigorta Ümraniyespor galibiyetiyle puanını 60'a çıkaran Altay, 5. sıradaki yerini korudu. Ligde 4. durumdaki İstanbulspor'un 1 puan gerisinde, 6. sıradaki Altınordu'nun 3 puan önündeki Altay, normal sezonu İzmir'deki Royal Hastanesi Bandırmaspor maçıyla tamamlayacak. Siyah-beyazlı ekibin play-off yarı finalindeki rakibi de son hafta maçlarının ardından belli olacak.

Paixao kralliğa doğru

Yücel İldiz ve Osman Özköylü'den sonra takımın başına geçen 3. isim olan Mustafa Denizli, futbolculuk kariyerine başladığı siyah-beyazlı ekipte teknik direktör olarak çıktığı ilk maçta 3 puan sevinci yaşadı. Bereket Sigorta Ümraniyespor ile oynanan müsabakada Altay'ın tek golüne imza atan Marco Paixao, bu sezon 22. golüne ulaştı. Gelecek hafta forma giymesi halinde TFF 1. Lig'de 100. karşılaşmasına çıkacak Portekizli golcü, 99. lig maçında 73. golünü kaydetti. 2018-2019'da 29, geçen sezon 22 golle ligin en golcü ismi olan Paixao, bu yıl da son hafta öncesinde 18 golü bulunan GZT Giresunsporlu Ibrahima Balde'nin önünde en fazla gol atan isim konumunda bulunuyor.

Denizli: İnanan bir takım var

TFF 1. Lig’in 33. haftasında Ümraniyespor deplasmanında 1-0 galip ayrılarak üç puanın sahibi olan Altay'da Teknik Direktör Mustafa Denizli, her geçen gün üstüne koymaları gerektiğini söyledi. Denizli, " Bu büyük camia, yetiştiğim camia her şeye layık bir camia. Dolayısıyla zor bir dönemdeyiz. İnanan bir takım var. Her geçen gün üstüne biraz daha koymalıyız. Potansiyelimiz var. Ben de tüm potansiyelimi ortaya koyacağım. Bundan sonra rakibimiz kim olacak onu değerlendireceğiz” diye konuştu.