Lig ve kupa maçları dahil olmak üzere son 5 maçtır kaybeden Altay, bugün Elazığspor'un konuğu olacak. Rakibini yenerse rahatlayacak İzmir ekibinin kaybederse ateş hattına düşme ihtimali bulunuyor.

LEVENTSPOR Toto 1. Lig'de geçen hafta evinde Osmanlıspor'a 1-0 yenilerek üst üste 3. mağlubiyetini alan 16 puanla 14. sıradaki Altay, bugün ilk yarının son maçında deplasmanda 15. basamaktaki 15 puanlı Tetiş Yapı Elazığspor'la karşı karşıya gelecek. Ev sahibi ekibin stadının kapatılması nedeniyle Sivas Yeni 4 Eylül Stadı'nda oynanacak müsabaka saat 13.30'da başlayacak. Karşılaşmayı Süleyman Abay yönetecek. İzmir ekibinde sarı kart cezalısı sağ bek Yasin ve sakat ön libero Ferhat ile sol kanat Pedro forma giyemeyecek. Gözden çıkarılan stoper Ivanov da kadroya alınmadı. Teknik Direktör Özden Töraydın, çok kritik bir karşılaşmaya çıkacaklarını belirterek, "Kazanarak devre arasına moralli girmek istiyoruz" diye konuştu.

Gol ümidi yine Paixao


Kupa ve lig maçları maratonunda son 5 maçtır kaybeden siyah beyazlılar, Elazığspor önünde kader maçına çıkacak. Altay'ın bir puan ve bir basamak gerisinde 15. sırada bulunan bordo beyazlılar, kazanırsa İzmir ekibinin devreyi ateş hattında bitirme ihtimali bulunuyor. Altay'ın kaybetmesi ve aynı hafta 16. sıradaki Afjet Afyon'un Ümraniye'yi mağlup etmesi durumunda İzmir ekibi ilk yarıyaa ateş hattında tamamlayacak. Siyah beyazlıların teknik direktörü Özden Töraydın kritik deplasmana şu 11'le çıkmayı planlıyor: Emre - Mustafa, Gençer, İbrahim Öztürk, Özgür, Atakan, Metin, Kappel, Furkan, Aganovic, Paixao.

Rakibin suyu elektriği yok


Altay'ın bugünkü rakibi bir döneme damgasını vuran Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Tetiş Yapı Elazığspor, elektriklerin ardından sular da kesildi. Futbolcular antrenman sonrasında şehir merkezindeki hamama duş almaya gidiyor. Kulüp yönetimi de mahkemeye başvuru yaparak kulübe kayyum atanmasını istedi. Başkan İrfan Yumakgil, kulübün 45 milyon lira borcu olduğunu açıkladı.
Konuyla alakalı konuşan Elazığspor Teknik Direktörü Orhan Kaynak da, "Hala antrenmanlar yapabiliyoruz. Sadece klimalar, kaloriferler filan söküldü. Onlar bu hafta sonuna bırakılabilirdi. Bu kadar stat aramak zorunda kalmazdık. Şehir dışına gitmezdik. Kazandıkça zayıflayan bir kulübüz." ifadelerini kullandı.