Altay Bölgesel Gelişim Ligleri’nde mücadele eden; U-19, U-16, U-15 ve U-14 takımları elde ettikleri şampiyonluklarla sezona damgasını vurdu.

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta Hacettepe galibiyetiyle şampiyonluk iddiasını güçlendiren Altay’da, Gençlik Gelişim Ligleri’nde kazanılan şampiyonluklar gelecek için umut verdi. Altay altyapısı 2017-18 sezonunu müthiş bir performansla kapattı. Siyah-Beyazlı kulübün Bölgesel Gelişim Ligleri’nde mücadele eden; U-19, U-16, U-15 ve U-14 takımları elde ettikleri şampiyonluklarla sezona damgasını vurdu. Altay U-17 takımı ise grubunda Bucaspor’un ardından sezonu 2. tamamladı. Altay’ın her zaman yetiştirici kimliği ile Türk Futbolu’nda bir marka olduğunu söyleyen Kulüp Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Gelişim Ligleri’nde eşine az rastlanır bir başarı kaydeden gençlere teşekkür etti. Ekmekçioğlu; ‘‘U-19, U-16, U-15 ve U-14 takımlarımız gruplarında elde ettikleri şampiyonluk, U-17 takımımız ise 2. lik ile gururumuz oldu. Büyük Altayımız’ın altyapıdaki gücü, Türkiye çapında günden güne yayılan futbol okullarımız ile artacak. Yakın gelecekte Altayımız yine kendi bünyesinde yetiştirdiği kaliteli futbolcularla mazideki büyük başarıları tekrarlayacak. Bizlere bu sevinci yaşatan genç oyuncularımız ve teknik ekibimiz gönülden tebrik ediyorum.’’ şeklinde konuştu.

90+90; 2 AYRI FİNAL


2. Lig Beyaz Grup'ta sezonun sona ermesine 2 hafta kala Hacettepe'yi yenip, Şanlıurfa-Gümüşhane maçının berabere bitmesiyle zirve ile puan farkını 1'e düşüren Altay’da Başkan Özgür Ekmekçioğlu, üst üste 2. şampiyonluğunu yaşayıp 7 yıldır ayrı kaldıkları 1. Lig’e döneceklerine inandıklarını kaydetti. Ekmekçioğlu; ‘‘Hacettepe önünde 3 puanı garantilediğimiz anlarda Şanlıurfa’dan gelen beraberlik haberi şampiyonluk inancımızı perçinledi. Zihnen inanıp yüreğimizle mücadele ettikten sonra gerçekleştiremeyeceğimiz hedef yok. Sarf ettiğimiz tüm emek ile birlikte, İzmir’in geçtiğimiz sezon bizler için yarattığı sinerji bu hafta da yolumuzu açtı. Şampiyonluk yarışımız yeni başlıyor. Kalan 2 maçı final havasında oynayacağız ancak öncelikle tamamen Pendik deplasmanına odaklanmalıyız. Yakaladığımız birlik-beraberlik atmosferi bir üst ligin garantisi olacak’’ dedi.

Tek gündem şampiyonluk


Başkan Ekmekçioğlu, Hacettepe galibiyetinin ardından yanan takım otobüsü hakkında ise şu açıklamalarda bulundu: ‘‘İçinde yakın geçmişe dair anılarımızın olduğu ve halen altyapımıza hizmet veren takım otobüsümüz yanması bizleri derinden üzmüştür. Tek tesellimiz olayda can kaybı yaşanmamış olmasıdır. Resmi makamlar tarafından incelemeler sürüyor. Sonuç itibariyle eğer yangın bir kundaklamadan ötürü çıkmış olsa dahi bunun münferit bir suç olacağı kanaatindeyiz. Ancak şu bilinmelidir ki; söz konusu yangın eğer bizleri korkutmak için yapıldıysa bu sadece gülünç bir durumdur. Çünkü değil otobüsümüzü bizleri dahi yaksalar, ne vatanımıza ne de kulübümüze hizmet etmekten ve Büyük Altaylılığımızdan bir an bile olsa asla vazgeçmeyiz. Bizim davamızda inanmayanlara yer yok. Camiamızın hedefleri için sonuna kadar mücadelemiz sürecek.’’