Geçen sezon yaşanan 3.Lig Play Off şampiyonluğunun önemli oyuncularından biri olan Halil Yılmaz'ın performans düşüklüğü sebebiyle kadro dışı kaldığı açıklandı.

Bu sezon bir türlü istediği forma şansını bulamayan Altay'ın başarılı oyuncusu Halil Yılmaz, teknik heyet ve yönetimin kararı ile kadro dışı kaldı. Altyapısından yetiştiği siyah beyazlıların formasını 106 kez terleten, geçen yılki 3.Lig Play Off şampiyonluğunun önemli oyuncularından biri olan Halil, 2017-18'in ilk 11 haftasında 1 dakika bile şans bulamamıştı. Yaz döneminde yaşadığı sakatlık, ardından oynadığı bölgeye yapılan transferler sonrası formdan düşen 24 yaşındaki orta saha oyuncusunun idman performansının yetersiz olması sebebiyle yolların ayrıldığı açıklandı. Öte yandan rakiplerin puan kaybettiği haftada Silivrispor beraberliği ile liderlik şansını kaçıran Altay’da gözler Bandırmaspor maçına çevrilirken; Teknik Direktör Cüneyt Biçer hedeften uzaklaşmadıklarını söyledi.Devre arasına kadar minimum 32 puana ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Biçer, iç sahada sürdürdükleri galibiyet alışkanlığını Bandırmaspor önünde de devam ettireceklerini belirtti.

Biçer:Beyaz Grup daha zor

2. Lig Kırmızı gruba göre Beyaz grupta daha zor bir lig maratonu sürdüğünü söyleyen Biçer; ‘‘Her takım skora etki edecek güçte mücadele sergiliyor. Bunu son haftalarda alınan sonuçlar ile bir kez daha gördük. Rakiplerin puan kayıpları yaşadığı haftada avantaj kaybettik ancak ekibimin mücadelesinden memnunum. Silivri’de zemin şartları negatifti ama bu mazeret değil. Deplasmanda alınan 1 puan ise hanemizde ve zirvenin sadece 1 puan gerisindeyiz. İç sahada oturmuş bir düzenimiz var. Galip geliyoruz. Üst düzeyde konsantrasyonda iç saha serimizi devam ettireceğiz. Rakibimiz güçlü ve lider konumda ancak galibiyetimizle tablo lehimize dönecek.’’ dedi. Levent ARIÖZ