Şampiyonluk yolunda kalan 6 haftada siyah beyazlılar, tesislerde sıkıyönetim ilan etti. Vali Kutlu Aktaş Tesisleri'nde disiplin 1 kat daha artarken, Teknik Direktör İsmet Taşdemir, futbolcularının özel hayatlarına dikkat etmelerini istedi.

8 yıl sonra TFF 1. Lig'e dönmeye çok yaklaşan Altay, ligde kalan 6 final haftasına özel olarak hazırlanıyor. Futbolcuların hayati öneme sahip kalan haftalarda sorumluluklarının bilincine varması için Gaziemir Vali Kutlu Aktaş Tesisleri'nde disiplin 1 kat daha arttı. Antrenmanlar basına kapanırken, idmanlara gidiş geliş saati ve öğle aralarında kesinlikle esneme yapılmıyor. Teknik direktör İsmet Taşdemir'in Bandırmaspor maçını fazlasıyla önemsediği ve Vali Kutlu Aktaş Tesisleri'nda fazla mesai yaparak rakibi ezberlediği bildirildi. Oyuncularından da aynı özveriyi isteyen Taşdemir, özellikle futbolcularından özel hayatlarına dikkat etmelerini istedi. Final haftalarında kesinlikle gereksiz sakatlık istemeyen Teknik Direktör İsmet Taşdemir, futbolcularının beslenme ve uyku düzenlerine sadık kalmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Pazar günkü Bandırmaspor mücadelesine kara yoluyla gidecek siyah beyazlılar, cuma günü ilçeye varıp 2 günlük kampa girmeyi planlıyor. Siyah beyazlılarda bir dönem Bandırmaspor'da oynayan bir çok oyuncunun bulunması da İzmir ekibinin avantajı durumunda. 2013-17 yılları arasında Serkan Sözmen, 2015-17'de Doğan Karakuş, 2009-11 ile 2014-16 arasında Muharrem Ozan ve 2015-16'da Murat Uluç bordo beyazlıların formasını daha önce giymişti.

İbrahim Ferdi kayıp


Geçen sezon Altay'ın 3. Lig şampiyonluğunda önemli rol oynayan, bu yılın ilk yarısında da eski günlerinden pasajlar veren İbrahim Ferdi Coşkun, Mart ayında formayı unuttu. Son olarak 4 Mart'taki Fethiyespor karşılaşmasında 55 dakika forma giyen 30 yaşındaki orta saha, daha sonra oynanan 3 mücadelede şans bulamadı. Ligin ilk yarısında yaşadığı sakatlık sebebiyle bir türlü forma giremeyen deneyimli oyuncunun, Bandırmaspor karşısında sürpriz bir şekilde 11'de forma giymesi bekleniyor. Fatih Gül'ün sakatlığının ciddi olması sonrası Ferdi'nin orta sahada görev alması planlanıyor.