Haber / Levent ARIÖZ

Geçen sezon yedi yıl sonra döndüğü Spor Toto 1.Lig'i orta sıralarda bitiren Altay, yeni sezonda zirveye oynayan bir takım yaratmak için kolları sıvadı. Bir yandan deneyimli oyuncuların peşine düşen siyah beyazlılar, diğer taraftan gelecek vaadeden futbolcuları transfer etmek adına düğmeye bastı. İzmir ekibi geçen sezon U21 Ligi'nde Alanyaspor formasıyla 20 gol atarak gol krallığı yarışını ikinci sırada bitiren 20 yaşındaki hücum oyuncusu Hakan Demirci'yle ilgileniyor. Henüz profesyonel sözleşmesi bulunmayan ve Akdeniz ekibiyle filiz lisansı bulunan Hakan'ın durumunu takip eden Altay, büyük potansiyel taşıyan futbolcunun transferini bitirmek için ısrarcı.

İsviçre altyapılı


Genç futbolcuyu Spor Toto 1.Lig ekipleri Ümraniyespor, İstanbulspor ve Adana Demirspor'un da transfer etmek istediği öğrenilirken, oyuncuya yurt dışından da talipliler olduğu gelen bilgiler arasında. İsviçre doğumlu olan ve futbola Laussane kulübünde başlayan 1.78 metre boyundaki futbolcu U21 Ligi'nde 34 karşılaşmada 20 gole imza atıp 7 asist yaptı. Öte yandan Spor Toto 1. Lig'de sezonu Altay forması altında 29 gol atarak gol kralı olarak tamamlayan Marco Paixao için Bursaspor, Rizespor ve Malatyaspor transfer pazarlıklarına başladı. Portekizli oyuncunun yeni sezonda başka bir takıma gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.Sola beke Mehmet Erdem

Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altay, Gençlerbirliği'nden ayrılan sağ kanat Ahmet İlhan Özek ve orta saha Bekir Yılmaz'la temaslarını sürdürürken, bu sezon Play-Off finalinden Süper Lig'e çıkan Gaziantep Gazişehir'in sol beki Mehmet Erdem Uğurlu'yu da listesine aldı. Gazişehir'le yollarını ayıran tecrübeli futbolcuyla yapılan görüşmelerin olumlu sürdüğü ifade edilirken, Mehmet Erdem'in de İzmir'e gelmek istediği vurgulandı. Futbol yaşamına 2007-2008 sezonunda Keçirörengücü'nde başlayan 30 yaşındaki futbolcu, Bakspor, Ankaragücü ve Göztepe'de de oynadı. Geçen sezon Gazişehir'de 23 maça çıkan Mehmet Erdem Uğurlu 1 gol attı. Mehmet Erdem, 2014-2015'te forma giydiği Göztepe'de de 2'nci Lig şampiyonluğu yaşamıştı.