Altay Futbol Okulları’nda eğitim gören ‘‘Altay’’ isimli 10 minik öğrenci, Sakaryaspor maçının hazırlıklarını sürdüren A Takım oyuncuları ve teknik heyeti ziyaret ederek takıma moral verdi.
Hafta sonu Sakaryaspor önünde zirve takibini sürdürmek isteyen Altay'da zorlu karşılaşmanın hazırlıkları başlarken; futbolcular ve teknik heyet minik futbol okulu öğrencilerinin ziyaretiyle moral buldu. Vali Kutlu Aktaş Tesisleri'nde gerçekleşen antrenmanın özel misafirleri, İzmir içinde faaliyet gösteren futbol okullarında eğitim gören ve "Altay" ismini taşıyan 10 minik Altaylı oldu. Teknik Direktör Cüneyt Biçer'in oğlu ile Altay’ın sembol futbolcularından, Ümit Milli Takım eski antrenörü merhum Sabahattin Erbuğa'nın torununun da aralarında olduğu minikler, ağabeylerine çiçek verip baklava ikram etti.

Şampiyonluk sözü verdiler

Siyah-beyazlı minikler Altay Altyapı Direktörü Mahmut Gözüaçık ve Spor Okulları Mali İşler Koordinatörü Beytullah Yılmaz ile şehir içi futbol okulları antrenörlerinin de katıldığı ziyarette, ağabeylerine Sakaryaspor karşısında başarılar diledi. Teknik kadro ve oyunculardan şampiyonluk sözü alan minik Altaylar, özel ziyareti hatıra fotoğrafı çektirerek ölümsüzleştirdi. Altay sevgisinin birçok Altaylı için aile ilişkilerini bile şekillendiren bir gelenek olduğunu belirten Teknik Direktör Cüneyt Biçer, ‘‘Eşim ile ilk çocuğumuza çok sevdiğim kulübümün adını, onur duyarak koydum. Onun da ismini ömrünün sonuna dek gururla taşıyacağına inanıyorum’’ dedi. Altyapı Direktörü Mahmut Gözüaçık ise Altay sevdasına hem kalplerinde hem nüfus kağıtlarında yer veren miniklerin, Büyük Altay’ın geleceği olduğunu kaydetti.

Sakarya taraftarına yasak yok

Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Sakarya yerel basınında Sakaryaspor taraftarlarının hafta sonu İzmir’de oynanacak maça alınmayacağı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Ekmekçioğlu, rakip kulübe taraftarlarının gelmesi için isteklerini geçtiğimiz hafta ilettiklerini kaydetti. Açıklamasında; yönetim olarak her zaman futbolun taraftar ile güzel olduğuna ve camiaların taraftarı olmadan eksik kaldığına inandıklarını belirten Başkan Ekmekçioğlu; ‘‘ Hiçbir zaman, hiçbir kuruma gelmemeleri için başvurumuz olmamıştır. Aksine emniyetin Sakaryaspor taraftarlarının gelmemesi için yaptıkları telkinlere karşı durup müsabakaya gelmeleri yönünde görüş belirttik. Bu bağlamda Sakaryaspor taraftarlarının gelmesi için kararımızı da Sakaryaspor yönetimine geçtiğimiz günlerde bildirdik. Sakaryaspor taraftarını Güzel İzmirimiz’de Büyük Altay’a yakışacak misafirperverlik ile ağırlamaktan mutluluk duyacağız’’ ifadelerine yer verdi.