Kendisine yönelik “misafir” sözlerine da tepki gösteren Zeybekci, “İzmir’de; 15 yıldır ilk 20’de vergi ödeyen, 8 ilçede şubeleri olan, 540 civarı çalışanı bulunan bir şirketimiz var. Söyleyenlerin yedi ceddinin İzmirli olmadığı kadar İzmirliyim.” dedi.
Cumhur İttifakının AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, dün iki toplantı birden gerçekleştirdi.
Bayraklı mitinginde sahneye İçişleri Bakanı Soylu ile çıkan Zeybekci, İzmir’in kaybettiği zamanı 5 yılda kazandıracaklarını, İzmirliler “varız” diyorsa bu işin bittiğini söyledi. Zeybekci, İzmir’in problemlerini bildiklerini, çarpık yapılaşmada vatandaşın razı olduğu yerinde dönüşümle gerçekleştireceklerini iddia etti. İzmir’e, çöplerini dağlara atan şehir dedirtmeyeceklerini, sıfır atık modeliyle ayrıştırmayla bazılarını ekonomiye kazandıracaklarını, kalanını modern depolama tekniğiyle elektrik üreteceklerini dile getiren Zeybekci, 28 köprülü kavşağın her birini 100 günde tamamlayacaklarını, tramvayın Karşıyaka-Alsancak hattını birleştireceğini dile getirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Nihat Zeybekci’nin destekçisi olduklarını, milletin HDP ile yapılan kirli oyunları bozacağını söyledi.
Kadifekale’de tarihi surlar önünde halka hitap eden Zeybekci, her yağmurda şehri kanalizasyon bastığını, sabah ve akşam İzmir trafiğine çıkılamadığı iddiasında bulundu. Zeybekci, Kadifekale’de gençlerin çocukların gidebileceği spor salonu, ailelerin gidebileceği bir parkın olmadığını anlattı. 1 Nisan’dan sonra “Zeybekci geldi her şey değişti, dertler bitti” sözünü söylettireceklerini söyleyen Zeybekci, Alsancak’ta Bostanlı’da ne varsa Kadifekale’de de olacağını, yapamayanın o koltukta oturamayacağını ifade etti.
Belediyenin masraflarını karşılayacağı, ilgili bakanlıkların sigorta ve stopaj desteği vereceği atölyelerde 20 bin kadının iş imkanı sağlanacağını, kadınların burada Türk halısı ve el işleri imalatı yapacağını aktaran Zeybekci, İzmir’e iş, aş, refah, huzurun geleceğini söyledi.

Gıda Çarşısı ve İnşaatçılar Çarşısı’nı gezen Nihat Zeybekci, buradaki esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Nihat Zeybekci, daha çok şikayet edilen otopark ve çukur sorununu hızlı bir şekilde gidermek için projeler hazırladıklarını, 1 Nisan’dan itibaren hizmet seferberliğinin yaşanacağını söyledi.
Çocuklara yönelik spor alanlarının ihtiyacının farkında olduklarını kaydeden Zeybekci, “Oyunuzu şehrinize, geleceğinize verin. Milletini, vatanını seven CHP’li kardeşlerimiz bir dip dalga yaratacak. O sene bu sene diyoruz” dedi.

EGİAD'a konuk oldu

Ege Genç İş İnsanları Derneği’nde yaptığı konuşmada, İzmir’in dünyanın en güzel şehri olduğunu, iklimiyle, doğasıyla, kültürel değerleriyle, bereketli topraklarıyla diğer şehirlerden önemli avantajlarının bulunduğunu belirtti. Bir İzmir resmi ortaya koyduğunda kentin trafik, ulaşım, altyapı, çöp, kanalizasyon başta olmak üzere çok sayıda sorunların ön plana çıktığını vurgulayan Zeybekci, bu görüntülerin İzmir’e yakışmadığını söyledi.
İzmir’deki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna dikkati çekerek her 4 gençten birinin iş bulamadığını, ailelerin okuttukları çocuklarının iş için başka şehirlere gitmesinden şikayet ettiğini dile getiren Zeybekci, “İzmir’in yaklaşık yarı nüfusuna sahip Antalya’ya 2018’de 19 milyon turist geldi, İzmir’e ise 1 milyon 40 bin. Antalya ekonomisine 100 milyar lira girdi, İzmir’e çok az geldi. Yerel yönetimlerin görevi organize, ihtisas, turizm yatırım alanlarını belirleyip imar planlarına işlemek, altyapıyı, üstyapıyı oluşturup yatırımcıyı buraya çekmektir. Bunları hazırlamazsan yatırımcıyı nasıl çekersin?” dedi.
İzmir’in sağlık, spor, inanç, kültür, kongre turizmi merkezi olması gerektiği, bunun için de gerekli çalışmaların gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydeden Zeybekci, raylı sistemlere ilave, köprülü kavşaklar, çöp depolama alanı, kanalizasyon, bilim teknoloji ve yazılım vadisi, geriatri merkezi, tarım projeleri hakkında bilgiler verdi.

Kemeraltı’ndan başlayıp Kadifekale, Yeşildere’yi kapsayan yeşil vadiden Symrna’ya uzanan bölgeyi tarihi merkez haline getireceklerini, bölgede ayrıca dünyanın önde gelen arkeolojik medeniyetler müzesini hayata geçireceklerini kaydeden Zeybekci, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler yolculuğunda, şehirler yarışında ben de varım diyen bir İzmir’e ihtiyacımız var. Bunu da yapacak olanlar da sizlersiniz. 2050’lerin İzmir’inde sizler yaşayacaksınız. Onun için bu hikayenin kahramanları sizlersiniz” diye konuştu.
Kendisine yönelik “misafir” sözlerine da tepki gösteren Zeybekci, “İzmir’de; 15 yıldır ilk 20’de vergi ödeyen, 8 ilçede şubeleri olan, 540 civarı çalışanı bulunan bir şirketimiz var. Söyleyenlerin yedi ceddinin İzmirli olmadığı kadar İzmirliyim. Zeybeği, Zeybekci’yi misafir olarak görüyorsan, o hükümet konağına bayrağı getirenleri, düşmanı denize dökenleri, Ege vadilerinde çala kılıç koşturanları anlamamışsın demektir” ifadelerini kullandı. Gençleri siyasete girmeye çağıran Zeybekci, Türkiye’nin bu alanda gençlere ihtiyacının olduğunu söyledi.
Etkinliklere Zeybekci ile birlikte AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu da etkinliklere katıldı. AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Arslan da projelerini anlattı.
Kamyoncular ve Kamyonetciler Odası ile Mardinliler Vakfı’nı ziyaret eden Zeybekci projelerini anlattı, İzmir’e sahip çıkmalarını istedi.