Haber/ Didar DEMİRCİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Konak Ege Mahallesi’nde roman vatandaşlarla yılın son günü nedeniyle bir araya geldi. Çocuklara oyuncak dağıttıktan ve mahallenin derdini dinleyen Yücel, alandan ayrılmadan önce gazetecilerin sorularına cevap verdi. Partideki görevden almalar üzerine açıklamalarda bulunan Yücel, il binasının açılış tarihine ilişkinse net bir tarih vermedi.

YENİ YILA KONGRELERLE BAŞLANACAK

Tire, Torbalı ve Bayraklı’da yapılması beklenen olağanüstü kongrelere ilişkin sorulara cevap veren Yücel, “Yeni yılda yapacağız. Ocak ayı sonunda ya da şubat ayının başında olabilir. Neticede, tüzüğümüzde yazılı olan kurallar ne ise bunlar uygulanacak. Birtakım sebeplerle yönetim değişiklikleri oldu, görevden düşen ve görevden alınan ilçeler oldu, tüzük gereği geçici kurullar atandı. Geçici kurallar görevlerini yerine getirdi, önümüzdeki aylar içerisinde kongreler yapılacak ve tüzüğümüzün emrettiği şekilde kongrelerde yeni yönetimler seçilecek. Kongre yapılmaması gibi bir durum söz konusu değil” dedi.

“GÖREVDEN ALDIYSAK SEBEBİ VAR”

Görevden alınmalara ilişkin gelen ‘Örgüt içinde parçalanma mı var?’ sorusuna da açıklık getiren Yücel, “Görevden alındığı zaman bunun bir sebebi vardır. Siyasi sebeple ya da keyfi nedenle görevden alma olmaz. Eğer bir eksik ya da yanlış gördüğümüz zaman bu adımları atmazsak görevimizi yapmamış oluruz. Dolayısıyla bu tüzüğümüze uygun bir süreç ve zaman zaman böyle kan değişiklikleri yaşanır. Bu bir sorun olduğunu göstermez” diye cevap verdi.Öte yandan yeni il binasının açılışının ne zaman olacağına ilişkin de net bir cevap vermeyen Yücel, “Henüz net bir tarih yok. Genel Başkanımızın ilk İzmir programında il binamızın açılışını Genel Başkanımız yapacak” dedi.