İçişleri Bakanı Süleyman Soylu' nun 'CHP İl Başkanlarının Şehit cenazelerine alınmaması yönünde Valilere talimat verdiğini açıklamasının ardından, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den Soylu'ya çok sert tepki geldi.

VALİLERE TERÖRİSTLERE KARIŞMAYIN DİYEN DE BUNLARDI


Yücel açıklamasında, Süleyman Soylu denen ve milleti bölmek, çatışma  çıkarmak isteyen, iftiracı ve kendini bilmez şahsiyet gibi, AKP'nin İçişleri Bakanları, daha önce de aynı Valilere  PKK'ya operasyon yapılmasın, teröristler görmezden gelinsin, asker polis teröristlere karışmasın diye talimat göndermişti. Bu zihniyet kendi çıkarı neyi gerektiriyorsa onun için milleti de böler, kaosta yaratır, teröristlerle kanka da olur" dedi. Yücel açıklamasını şöyle sürdürdü.

AĞZINDAN İFTİRA VE ÇİRKİNLİK AKMIŞTIR


AKP'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlığı kendisinin çiftliği, Valileri de kapı kulu zannediyor anlaşılan. Yaptığı açıklamanın ciddiye alınır, devlet adamlığıyla bağdaşır en ufak bir yanı yoktur.   Soylu'nun ağzından iftira, yalan, fitne ve çirkinlik akmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanları Şehit cenazelerine Soylu gibi en önde durup, kendini göstermeye reklam yapmaya gitmez. Şehitlerin sahibi Soylu mudur ki, bizlerin şehitlerimizin cenazelerine gitmemiz hakkında atıp tutuyor. AKP'nin İçişleri Bakanları, daha önce de aynı Valilere  PKK'ya operasyon yapılmasın, teröristler görmezden gelinsin, asker polis teröristlere karışmasın diye talimat göndermişti. Bu zihniyet kendi çıkarı neyi gerektiriyorsa onun için milleti böler de, kaos da yaratır, teröristlerle kanka da olur Bu açıklama kin, öfke, bölücülük ve şehitlerimiz üzerinden rant sağlamaya çalışan kendini bilmez birinin açıklamasından başka bir şey değildir.

EN AZ PKK KADAR BÖLÜCÜDÜR..


AKP'nin İçişleri Bakanı'nın, makam uğruna kendi partisini, kendisine inanmış partilileri yarı yolda bırakıp, AKP'ye katıldığını ifade eden CHP İl Başkanı Deniz Yücel "Bu beyefendi'nin geçmişine baktığınızda ne olduğunu anlarsınız. Erdoğan'a ve AKP'ye söylediği sözler, onları yolsuzlukla, milleti istismar etmekle, millete yalan söylemekle suçlayan bu zat, ardından bu suçlamaları yaptığı partiye yamanmıştır. Bu açıklama Sayın Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'ında belirttiği gibi,  vicdansız bir açıklama, hadsiz ve sorumsuz bir açıklama. En az PKK kadar bölücü bir açıklamadır. Bölücü bir İçişleri Bakanı vardır. Toplumu çatışmaya sürükleyen bir İçişleri Bakanı vardır. Derhal istifa etmelidir" dedi.

Yücel, "Biz Şehit gelmesin, vatan evlatlarımız baba ocaklarına, evlatlarına yuvalarına sağ salim dönsün diye çabalıyor ve dua ediyorken,  Süleyman Soylu 'şehit gelsin de cenazesinde kaos çıkartalım' sevdasında. Bu kendini bilmez zihniyete prim verecek, ciddiye alacak değiliz." diyerek sözlerini tamamladı.