Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu, başkanlıktaki 14.yılı sebebiyle yaptığı açıklamalar üzerinden eleştirmesine CHP’nin yanıtı gecikmedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yaptığı yazılı açıklamayla, AKP İzmir İl Başkanı Şengül’ün sanki Kocaoğlu’nun ağzından çıkmış gibi anlattığı sözlerin, gerçeği yansıtmadığını belirterek “ Söylenenleri işine geldiği gibi çarpıtmak, söylenmemişi söylenmiş gibi göstermek İzmirlilik duruşuna ve kültürüne yakışmaz” dedi. Yücel açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun, belediye başkanlığındaki 14 yıllık çalışmalarını, İzmir’in ve Türkiye’nin dünyada gururu olmuş, örnek alınmış, ödüllere layık görülmüş hizmetlerini anlattığı bir konuşmadan, söylenmemiş sözleri sanki söylenmiş gibi aktarmak İzmir siyasi kültürüne yakışmamıştır. Hele hele İzmir’le ilgili projelerde hükümetin desteğini isteyen, bununla ilgi gayret ve çaba gösteren bir belediye başkanı için “Elinden oyuncağını aldık, ağlamaya başladı” demek Sayın Şengül’ün siyasi nezaketine, tecrübesine, duruşuna yakışmamıştır. Siyaseten eleştiriler, karşılıklı söylemler elbette olur. Ama bunları yaparken söylenenleri çarpıtmak, 14 yıldır bu kenti yöneten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bu kent için, İzmir’in kalkınması için verdiği emek ve mücadeleyi küçümsemek İzmirlilik duruşuna ve kültürüne yakışmaz.
Bizler Sayın Aziz Kocaoğlu’nun da ifade ettiği gibi Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlılığından hiç bir zaman taviz vermeyen bir kent olarak, dünyada ve ülke genelinde kutuplaşmaların, kamplaşmaların, ayrışmaların arttığı şu dönemde, İzmir’de mutlu, umutlu, hoşgörü ve barış içerisinde yaşıyoruz. İzmir, bir kentin kendi imkanlarıyla nasıl kalkınabileceğini, artan nüfus ve büyümeye karşın, ulaşım ve altyapı ihtiyaçlarına akademik ve bilimsel çalışmalarla desteklenen modern projelerle çözüm üretilebileceğini, yerelde kalkınma hamleleriyle kendi ekonomisini ve turizmini yaratabileceğini tüm dünyaya göstermiş bir kenttir. Biz her yerin İzmir gibi olmasını İzmir’e benzemesini istiyoruz.
Sayın AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızı kast ederek ‘çok çalışacaktık hükümet bizi çalıştırmadı’ veya ‘ben çalışacaktım beni çalıştırmadılar’ sözlerini söylediği şeklindeki açıklamaları doğru değildir. Sayın il başkanının bu konuşmaları bilerek çarpıttığına inanmak istemiyorum. Ama kendisi bu kulaktan duyma bilgilerle açıklama yapacağına, keşke 14.Yıl konuşmasını kendi dinleseydi ya da okusaydı. Böylece Aziz Kocaoğlu’nun başında olduğu İzmir Büyükşehir Belediye’sinin tüm engellemelere rağmen İzmir’e hükümetten daha fazla yatırım yaptığını, ürettiği hizmetleri anlattığını öğrenmiş olurdu.

CHP OLARAK İZMİR’DE VE TÜRKİYE’DE ÇATIŞMA İSTEMİYORUZ


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun düzenlediği 14.Yıl toplantısında, Ankara İzmir’den feyz alsın sözlerini hatırlatan Yücel “AKP İl Başkanı Şengül eğer o konuşmadan bir şeyler almak istiyorsa, Belediye Başkanımız Kocaoğlu’nun ‘İzmir’den feyz alınsın, İzmir gibi hoşgörülü olunsun, Ankara İzmir’i ötekileştirmesin omuz versin, el uzatsın’ sözlerini biraz düşünsün. Ve Sayın mevkidaşım bilsin ki, bu düşüncüler 4 milyondan fazla İzmirlinin ortak düşüncesidir. Biz İzmir’de kavga, çatışma istemiyoruz. İzmir kültürüne yakışan bir siyasi yarış için daha önce de düşüncelerimizi ifade ettik. Karşı tarafı küçük düşürme, hor görme, dışlama üzerine kurgulanmış bir siyasi anlayışın İzmirlinin nezdinde bugüne kadar bir karşılığı olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Dileriz AKP, İzmir’de ısrarla anlamak istemediği bu anlayışa ve İzmir’in siyasi kültürüne bundan sonra uyum sağlayabilir.