CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Terör üzerinden siyaset yapmaya ve CHP’yi aşağıya çekmeye çalışmaya devam ettikleri takdirde yaptıkları pazarlıkları çarşaf çarşaf kamuoyunda paylaşacağız” dedi
 

Basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Yücel, Çubuk’ta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi raporunun kitaplaştırıldığını belirtti, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hükümete yakın bazı basın-yayın kuruluşları üzerinden CHP’nin terörle işbirliği yaptığına yönelik manipülatif haberler yayınladığını belirten Yücel, “Bunu zaman zaman AKP'li yöneticiler ve AKP'li İçişleri Bakanının CHP’liler şehit cenazelerine alınmasın diye verdiği talimatların sonucu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı Yener Çıkrıkçı’nın cenazesinde kendini gösterdi. Ana muhalefet partisi liderinin planlı ve organize şekilde linç edilmeye çalışılması Vandallara ve provokatörlere fırsat verilmesi, AKP’nin yıllardır kin ve nefret üzerine kurguladığı siyaset anlayışının örneğidir” dedi.

Çubuk’taki şehit cenazesinde meydana gelen linç girişiminin raporlaştırıldığını ve kitap haline getirildiğini söyleyen Yücel, “O gün yapılan saldırı aslında demokrasimize yapılmış bir saldırıydı. Milli ve manevi duygularımıza yapılmış bir saldırıydı. Şehidimizi kirli siyasete ait eden zihniyet aslında bu saldırıyı onlara yapmıştır. CHP bu olayın ardından araştırma komisyonu kurdu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ve parti heyetinin Akkuzulu Köyü’nde maruz kaldığı Linç Girişimini Araştırma Komisyonu’nda, Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan ve Yıldırım Kaya, Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Ankara Milletvekili Murat Emir, Adalet Komisyonu üyesi İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu ile Avukatlar Celal Çelik ve Umut Akdoğan görevlendirilmiştir.

Komisyon üyeleri hazırladıkları raporu, olayın iç yüzünü tüm kamuoyunun bilmesi açısından kitaplaştırdı. Hazırlanan kitabı, önümüzdeki günlerde İzmir’de özellikle sivil toplum örgütleri ve sendikalar gibi demokrasinin olmazsa olması bu vahim olayı, kitaplaştırılmış raporu paylaşacağız. Bu kitapta olayın nasıl planlı olduğu, kolluk kuvvetlerinin yarattığı güvenlik boşluğunu, şehit cenazelerinde uygulanan güvenlik koridorunun eksikliğini, son kez şehidi selamlamaları gerekirken protokolün farklı bir güzergaha gidip Sayın Kılıçdaroğlu’nun yalnız bırakıldığını göreceksiniz. Kılıçdaroğlu’na yapılan linç girişiminin devletin ve AKP'li üst düzey yetkililerin 1.5 saat izlediğini, 11 şüphelinin ifadelerinin kelime kelimesine aynı olduğunu bulacaksınız. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu itibarsızlaştırılmak için kolluk tarafından bulunduğu yerden çıkarılırken polis şapkası ve parkası giymesini teklif ettiğini ancak Sayın Kılıçdaroğlu’nun ben bu eve nasıl girdiysem öyle çıkarım dediğini tanık ifadeleriyle göreceksiniz” dedi.

Erken seçim yok

Erken seçim tartışmalarını yorumlayan Deniz Yücel, “Parti olarak ülkemizi seçime sürükleme gibi bir düşüncemiz yok. AKP artık ülkeyi, ekonomiyi ve dış politikayı yönetemez haline gelmiştir. Kendi içlerinde de çatırdamalar başlamıştır. Tek adam rejiminde demokrasiden söz edemezsiniz. Toplumun her kesimi bu durumdan rahatsızdır. Ekonominin de ötesinde bu bir demokrasi sorunudur. Tüm bu tartışmalar ak partiyi bir erken seçime götürebilir. CHP’nin gündeminde erken seçim yoktur” dedi.