CHP İzmir İl Yönetimi, bugün delege seçimlerine yönelik itirazları görüşmek için toplanacak. Ayrıca, Berrin Gürçay Dilekçi’nin, Konak İlçe Başkanı Başak’ın kendisine yönelik sözel şiddette bulunduğu iddiası da görüşülecek.

Haber / Umut KARAKOYUN

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İzmir’de, delege seçimleri için son sandıklar bu hafta sonu kurulacak. Tartışmalı süreci de kısa süreliğine geride bırakmaya hazırlanan parti, bugün kaldığı yerden yapılan itirazları değerlendirecek. İl yönetiminin masasında Karabağlar’dan iki itiraz var. Ali Fuat Cebesoy’da eski ilçe başkanı Polat Manduz ile mevcut yönetimin uzlaşarak seçime gitmişti. Ancak o seçime gençlik kotasına uyulmadığı iddiasıyla itiraz geldi. Yine Fahrettin Altay’da yapılan seçimlere yönelik de itirazlar söz konusu. İlçe yönetimi, yapılan itirazı reddetti. Her iki dosya için son sözü il yönetimi söyleyecek.

SÖZEL ŞİDDET İDDİASI

Öte yandan, Karabağlar’da bu Pazar son sandıklar kurulacak. Aydın Mahallesi, Bozyaka ve Esenyalı’da delege seçimleri yapılacak. İl yönetiminin görüşeceği bir diğer konu ise, Konak'ı karıştıran iddialar. İddiaya göre; CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, CHP PM eski üyesi Berrin Gürçay Dilekçi’ye sözel şiddette bulundu.

AYNI ŞAHİTLERİ GÖSTERDİ

Dilekçi, Başak’ı hem il yönetimine hem de genel merkeze şikayet etti. Dilekçe ile şikayetçi olan Dilekçi’nin iddiaları karşısında sessiz kalmayan Şakir Başak da, il yönetiminin Dilekçi tarafından gösterilen şahitlerin dinlenmesini istedi. Başak’ın iddiasına göre, Dilekçi’nin şahit olarak gösterdiği isimler, CHP İl Yönetimi’ne dilekçe yazarak Berrin Gürçay Dilekçi’den şikayetçi oldu. Dilekçi’nin olayı çarpıttığı yönünde şahitlerin dilekçelerinin olduğunu savunan Başak, aynı şahitlerin şahit olarak gösterdi. Öte yandan, Konak’ta Pazar günü; Çınartepe, Saygı, Atamer ve Millet Mahallerinde sandık kurulacak.