İYİ Parti'nin Kurucu İzmir İl eski Başkanı ve İYİ Parti İzmir 1’inci Bölge 2’inci Sıra Milletvekili Adayı Yıldırım Ulupınar, aktif siyasetten ayrılma kararı aldı.

EGEPOSTASI'nın haberine göre, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde İzmir’de iki bölgeden Müsavat Dervişoğlu ve Aytun Çıray’ı TBMM’ye gönderen İYİ Parti'nin Kurucu İzmir İl eski Başkanı ve İYİ Parti İzmir 1’inci Bölge 2’inci Sıra Milletvekili Adayı Yıldırım Ulupınar, aktif siyasetten ayrılma kararı aldı.+

Eski Başkan ve Milletvekili Adayı Ulupınar, bu kararını pazartesi günü Ankara’ya giderek, partisinin Genel Başkanı Meral Akşener’e ileteceğini açıkladı. Ulupınar, “Bu hafta gidip genel başkanla görüşeceğim. Aktif siyaseti bırakmayı düşünüyorum. Ama genel başkanla konuşacağım” dedi. Milletvekili seçilemeyen deneyimli siyasetçi Yıldırım Ulupınar, tekrar il başkanlığına döneceği ve yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı şeklindeki söylentilere kapıları kapattı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olup olmayacağı yönündeki sorumuzu da yanıtlayan İYİ Parti İzmir İl Kurucu eski Başkanı Yıldırım Ulupınar, böyle bir düşüncesi de olmadığını, aktif siyaseti bırakmayı planladığını söyledi ve bunu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile de görüşeceğini dile getirdi: “Herkes bunu soruyor. Ben yeni siyasetten çıkmışım. Büyükşehir adayı düşünecek pozisyonum yok. Genel başkanla konuşacağım. Ben görevden kaçan bir adam olmadım hiçbir zaman. İnancımdan dolayı İYİ Parti’ye geldim. Tam performans da göstermedim zaten. Pazartesi günü Ankara’ya gidiyorum. Genel başkanla konuşacağım, dönüşte görüşmemizin sonucunu açıklayacağım.” dedi. Yıldırım Ulupınar, İYİ Partili olmayı sürdüreceğini, başka bir partiye geçmeyi düşünmediğini de söyledi.