CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, yeni müfredatla ilgili; “Cihat kavramının ders kitaplarında yer alması tam anlamıyla bir facia. Çocuklarımızın beyinleri bilim yerine safsatalar ile doldurulmakta” dedi.

Haber /Umut KARAKOYUN

Eğitim camiasında fırtınalar koparan yeni müfredat, CHP İzmir İl Kadın Kolları’nın da gündeminde. İl binasında yapılan basın toplantısı ile yeni müfredata dair görüşlerini açıklayan CHP’li kadınlar; eşit, parasız ve laik eğitim istedi. İl Başkanı Nurşen Balcı’nın yaptığı açıklamada, müfredatın ‘ben yaptı oldu’ zihniyeti ile hazırlandığını savunuldu. Başkan Balcı, açıklamasında hükümeti hedef alarak; “Bu hükümet ilk iktidara geldiği günden itibaren toplumu değiştirme, dönüştürme çabalarını pek çok alanda hayata geçirmek için adımlar attı” dedi.
Bu değişimin en önemlisi ve en köklüsünün 4+4+4 ile başladığını kaydeden Balcı, yeni müfredatın, öğrencileri Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet ilkelerinden uzaklaştırılacağını savunarak, toplumda da derin tahribata yol açacağını söyledi. Balcı, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Tarihimizi değiştirmeye çalışıyorlar. Mustafa Kemal Atatürk'ü müfredattan çıkardılar. Din dersleri içindeki değerleri değiştiriyorlar. Kitaplarda kadın ve erkeklerin iffetlerini evlenerek koruyacakları ‘Çocukların ahirete yatırım’ olduğu anlatılmakta.”

İTAATKAR BİR TOPLUM

Cihat kavramının da ders kitaplarında yer aldığını hatırlatan Nurşen Balcı, yaptığı değerlendirmede “Tam anlamıyla bir facia” ifadesini kullandı. Çocukların beyinlerinin bilim yerine safsatalar ile doldurulduğunu söyleyen Balcı, bilimsel nitelikli, laik eğitimin ortadan kaldırılmak istendiğini ve eleştirilmeyen, sorgulamayan, bilimden uzak, itaatkar bir toplum yaratma arzusunun olduğunu kaydetti. Balcı, açıklamasında imam hatip okullarına kayıt yaptıranlara burs verileceğine dair iddialara da değinerek şunları söyledi: “Eğitimde eşitlik olması gerekirken sadece imam hatip liselerine gidecek olan çocuklar için 250 lira burs verileceği duyuruldu. Oysaki burs ihtiyaç sahibi çocuğa hangi okula giderse gitsin verilmelidir. Belirli bir amaca hizmet etsin diye değil. Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamak istediği müfredat ile kanunlarımızda belirtilen bilimsel, laik, eğitimde fırsat eşitliği gibi kanunlar ile uygulanmak istenen müfredat çelişmekte.”
CHP’li kadınlar, laik ve bilimsel eğitim için mücadele edeceklerine dair kararlılık mesajı vererek açıklamayı sonlandırdı.