CHP İstanbul eski Milletvekili ve CHP Medya Komisyonu Üyesi Barış Yarkadaş, "Gazeteciler iktidar eliyle koyu bir karanlığın içine itiliyor. Yazmak, konuşmak, yorum yapmak suç sayılıyor. İktidarı savunduğu halde en küçük bir eleştiriyi dile getiren yazarlar ölümle tehdit ediliyor" dedi.

"KANUN YOK KEYFİLİK VAR"


Basına Yönelik Hak İhllalleri raporunun Haziran ayına ilişkin verilerini açıklayan CHP'nin gazeteci kökenli eski Milletvekili Barış Yarkadaş, gazetecilerin yargılandığı davalarda, kanunların açıkça ihlal edildiğini söyledi. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'i tutuklamaya götüren sürecin bunun en somut kanıtı olduğunu belirten Yarkadaş şöyle konuştu:

"CHP PM Üyesi ve Milletvekili Eren Erdem'in Genel Yayın Yönetmenliği'ni üstlendiği KARŞI Gazetesi'nde 2013 yılında yayınlanan haberler, üzerinden beş yıl geçmiş olmasına rağmen, suçlama konusu haline gelebiliyor. Oysa ki; Basın Kanunu, haber yayınlandıktan sonda üzerinden 120 gün geçtiyse ve o süre içinde herhangi bir soruşturma açılmadıysa, daha sonra bir kovuşturma yürütülemeyeceğinin altını çiziyor. Ancak ne yazık ki; bu hüküm 'teröre yardım' kılıfıyla ortadan kaldırılıyor. Ve bu yüzden onlarca gazeteci, cezaevine atılıyor."

"MAHKEME FERYADI DUYMADI"


Eren Erdem'in tutuklanmasının bu hukuksuzluklardan sadece biri olduğunu belirten Yarkadaş, "Erdem'in Çağlayan Adliyesi'ndeki duruşmasında hukuksuzluğu iliklerimize kadar hissettik. Eren adeta feryat etti; ancak mahkeme heyeti bu feryadı duymak yerine kulaklarını ve gözlerini kapatmayı tercih etti" diye konuştu.

"FETÖ'YLE DAVALIK OLDU"


Eren Erdem'in 17-25 Aralık sürecinde yayınlanan haberlerden dolayı tutuklandığını ve buna "FETÖ" kılıfı uydurulduğunu belirten Yarkadaş, "FETÖ'yü eleştiren NURJUVAZİ adlı kitabı yazan ve terör örgütü lideriyle mahkemelik olan Eren Erdem mi FETÖ'ye yardım ediyor? Bu nasıl bir çelişki?" diye sordu.

MESAJLI TUTUKLAMA


Erdem'in tutuklanmasının içinde birçok mesajı barındırdığını belirten Yarkadaş, "Bu siyasi operasyon, partimizi terör örgütleriyle yan yana göstermeyi, gazetecileri ise korkutmayı hedefliyor" dedi.