Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının Dr. Rifat Mutlu olduğunu açıkladı.

Vatan Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Perinçek; “Böyle gitmez, böyle gitmeyeceği için karar dönemi diyoruz. Çünkü Türkiye’nin 468 milyar dolar dış borç yükü var. 70 milyar dolar dış ticaret açığı var. 50 milyar dolar civarında her yıl dış ödeme açığı var. İflaslar gündemde, konkordato ilan eden firma sayısı binlerle ifade edilmektedir. İşçilerimiz sokağa atılma tehlikesi altındadır. Çiftçimiz ürününü kaldıramıyor, pazarda fiyat bulamıyor, maliyeti kurtaramıyor. Çarşılarda sinek avlanıyor. Bu nedenle gitmez. Türkiye bu borçlanma ekonomisiyle devam edemeyeceği bir noktaya gelmiştir. Bunun bir sonu vardı o sona gelmiş durumdayız” dedi.

Adayımız Rifat Mutlu

Perinçek, "Yerel seçimler bu açıdan yalnız yerel yönetimleri belirlemeyecek, aynı zamanda Türkiye’nin içinde bulunduğu çıkmazdan büyük karara doğru bir adım oluşturma şansını da Türk milletine vermektedir. Atatürk Devriminin partisi olarak, üretim ekonomisine geçişin ve Türkiye’nin güvenliğinin sağlanması sürecinin önderiyiz. Halkçı, devletçi bir karma ekonomiyle plan yaparak Türkiye’yi buradan büyük çözümlere götürecek olan biziz. Kadrolarımız bu işi başaracak birikimdedir. Güzel İzmir’imizin Belediye Başkan Adayı sayın Dr. Rifat Mutlu’dur" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi’nin 30 ilçedeki Belediye Başkan adayları 9 Şubat günü İzmir’de düzenlenecek tanıtım töreninde Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan tarafından açıklanacak.

Rifat Mutlu Kimdir:

1949 yılında Ankara’da doğan Rifat Mutlu, ilk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı.

1973 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden Tıp Doktoru olarak mezun oldu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde Nöroşirurji Ana Bilim Dalında uzmanlık eğitimini tamamlayarak 1978 yılında Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı oldu.

1986’ da halen yaşamını sürdürmekte olduğu İzmir’e dönerek ‘İzmir Devlet Hastanesi, Buca SSK Hastanesi ve Eşrefpaşa Hastanesinde Beyin Cerrahisi Klinik şefi olarak görev yaptı.

1991-1994 yılları arasında ‘Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’ İzmir İl Müdürü olarak görev yaptı.

1999-2006 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Genel Sekreter Yardımcısı’ ve ‘Başkan Danışmanı’ olarak çalıştı.

DSP İzmir İl Başkanlığı (6 dönem) ve DSP Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2015-2019 yılları arasında Vatan Partisi İzmir İl başkanlığı ve Genel başkan yardımcılığı görevini yaptı. Halen Vatan Partisi Genel başkan yardımcısıdır.

Karikatürcüler Derneği Üyesi olan Rifat Mutlu Cumhuriyet Gazetesi’nde 6 yıl boyunca karikatürist olarak çalıştı. Evli, 2 çocuğu var.