CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilileri Özcan Purçu, Bedri Serter, Atilla Sertel ve Kani Beko, Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay ve Çiğli Belediye Başkan adayı Utku Gümrükçü’nün katıldığı açılışta, Karşıyaka Spor Kulübü taraftarlarının coşkusu egemen oldu.

Tunç Soyer: “Demokrasi olmadan adalet ve kalkınma olmaz”

Açılışta konuşan Tunç Soyer, rejimin otoriterleştiğini ve demokrasiden uzaklaştığını, demokrasiden bahsedebiliyorsak bunun ancak yerel yönetimler sayesinde olabildiğini kaydetti. Demokrasiye sahip çıkmadan bir arada yaşamanın mümkün olmadığını, demokrasisiz bir kalkınmanın sadece seçkin bir grubun zenginleşmesi anlamına geleceğini, bu yüzden herkesin refahının artmasının demokrasiye bağlı olduğunu vurguladı. Alınteri dökenlerin, emekçilerin, ancak demokrasi sayesinde refahtan pay alabileceğini belirtti.

Soyer, “yerel yönetimde demokratik bir işleyişi” düstur edineceklerini, İzmir’i ve Karşıyaka’yı halkla birlikte yöneteceklerini, kentte yapılacak düzenlemeler için halkın fikrinin alınacağını, bunun için demokrasiyi dijital teknolojiyle buluşturacaklarını ekledi. İzmir’in öncüsü olacak Akdeniz Kentler Birliği’nin kurulmasıyla, yapılacak ortak tarım ve turizm projeleriyle İzmir’in zenginliğinin büyütülmesini hedeflediğini vurguladı.

İzmir’e Şehir Tiyatrosu ve Belediye Konservatuarı

Konuşmasında Karşıyaka’yla ilgili projelerinden de söz eden Tunç Soyer, Karşıyaka Vapur İskelesi önündeki araç trafiğinin yer altına alınarak yaşayan geniş bir meydan yaratılacağını söyledi. Karşıyaka Spor Kulübü’ne sahip çıkacakları, stadı yaptıracakları ve altyapısını destekleyecekleri sözünü verdi. Karşıyakalılar’a bir de müjde vererek, yapılmakta olan opera binasında aynı zamanda İzmir Şehir Tiyatrosu’nun ve Belediye Konservatuarı’nın da kurulacağını, çocukların müzik ve sanatla buluşacağı canlı bir sanat merkezi olacağını söyledi.

Açılışa katılan CHP İl Başkanı Deniz Yücel ise Karşıyakalılar’dan İzmir’e omuz vermek ve tüm Türkiye’ye moral sağlamak için yüzde seksenin üzerinde oy beklediklerini söyledi. CHP Karşıyaka Belediye Başkanı adayı Cemil Tugay da kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet’in ilelebet devamı için bütün varlığıyla mücadele edeceğini, halkla iç içe ve halkla birlikte bir yönetim sergileyeceğini söyledi.