CHP Trabzon Miletvekili Ahmet Kaya, Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşması nedeniyle Trabzon'a hakaret eden CHP'li İlayda Kılınç'ın partiden ihraç edilmesi yönünde harekete geçildiğini açıkladı. Ahmet Kaya, soyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Isparta İl Gençlik Kolları üyesi bir gencin fanatizm psikolojisiyle sosyal medya üzerinden yaptığı talihsiz ve bir o kadar da seviyesiz paylaşımı için Isparta İl Başkanımızı aradım. İl Başkanımız kabul edilemez bulduğu ifadelerden dolayı üzüntülerini ve özürlerini iletti ve ilgili hakkında ihraç istemiyle disiplin işlemlerini başlatacaklarını söyledi” dedi.

Disiplin soruşturması yapılacak

CHP Isparta İl Başkanı Hikmet Yalım Halıcı da sosyal medya hesabından bir açıklama yapma ihtiyacı duyarak, “İlayda Kılınç isimli kişinin Trabzon ile ilgili yaptığı paylaşımın partimizle yakından uzaktan alakası yoktur. Kendisi hakkında yarın itibariyle disiplin soruşturulması başlatılacaktır. CHP Isparta İl Başkanlığı olarak kabul edilemez bu üsluba ilişkin herkesten özür diliyoruz” dedi.

İlayda Kılınç: Pişmanım

Kapattığı sosyal medya hesabını tekrar açan İlayda Kılınç, bir video paylaşarak, “Herkese merhaba, ben İlayda Kılınç. Yapmış olduğum paylaşım tamamen benimle alakalıdır, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu olayla hiçbir alakası yoktur. Taraftarlık duygum ağır bastığından, kendime hakim olamayıp yapmamam gereken bir paylaşım yaptım. Pişman olduğumu kamuoyuna bildirmek isterim. Tüm Trabzon halkından, Trabzonspor camiasından ve sevenlerinden çok özür dilerim” diye konuştu.