Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, saat 22:10 itibariyle yaptığı açıklamada seçimin ikinci tura kalacağını söyledi.

Tezcan'ın açıklamalarından satır başları şöyle :

"Hiç kimse erken gelin güven olmasın. Bu seçimler ikinci tura kalmıştır. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalacağını rakamlar söylüyor.

"Bakın AA yüzde 90 sandıklar açılmıştır diye ilan ederken, YSK'nin 84 bin 116 sandık. Yani toplam 185 bin 506 sandık.

"Yarıdan fazlası bu tablo içerisinde bizim sandık görevlilerimiz, müşahidlerimiz düzenli oglarak ıslak imzalı fotoğrafları topluyor ve partinin sitesine giriş yapıyor. Şu an itibariyle takip ediyoruz sabaha kadar da takip edeceğiz.

"Bu veriler içerisinde iki saat önce açıklama yaptık.

"Şu anda 59 milyon seçmenden 18 milyon 973 bin 242 oy sisteme girdi.

"Sandık olarak 71 bin tutanak topladık. Bu toplam yüzde 39.

"KİMSE ERKEN DAVUL ZURNA ÇALMASIN"


"Bu tabloya baktığımızda sayın Muharrem İnce'nin yüzde 33.65, 6 milyon 384 bin oy. Erdoğan'ın yüzde 51.77, 9 milyon 821 bin oy.

"Toplam yüzde 39 sandık var ve geride yaklaşık 40 milyona yaklaşık oy var. Bu kadar oy henüz sisteme girmemişken Erdoğan oy oranı yüzde 51.77.

"Bu şu demektir yüzde 70'le açılış yapan AA'nın şu an itibariyle indiği rakamlara bakın bu sonuna kadar sandıkları takip etmenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

"Hiç kimse erken davul zurna çalmasın. Biz bu oyları adım adım takip edeceğiz. Bizim sandık görevlilerimizin getirdiği veriler esastır. Bu sürecin sonunda geride 40 milyon oy, geride açılmamış 110 bine yakın sandığın olduğu yerde yüzde 51.77 oyla kimse kendinin cumhurbaşkanı seçildiğini ilan edemez". (PT)