Torbalı’nın 3 yılda harabeye döndüğünü söyleyen Başkan Sürekli; “Bu kadarını biz de tahmin edemiyorduk ama İzmir metropolündeki pis koku, buraya kadar gelmiş. Torbalı Belediyesi CHP’nin idaresine geçtiğinden bu yana sadece krizlerle ve şikâyetlerle anılıyor. Hükümetimizin yatırımları ve bu ilçenin evladı, buraya kendisini adamış olan vekilimiz Atilla Kaya’nın katkılarının ekmeğini yiyen bir yerel idare var. Kendilerinin bir dikili ağaçları olmadığı gibi, temel hizmetlerde de ‘vaka’lar!” diye konuştu.

AKP İzmir Milletvekili Atilla Kaya ise, STK temsilcilerine yönelik yaptığı konuşmada, ilçeye yaptıkları yatırımları anlatırken, Torbalı’nın gelişen profiliyle daha çok ve kaliteli hizmet beklediğini, ancak CHP’li yerel idarenin kendi hızlarına yetişemediğini söyledi. Kaya; “Köylerin yarısında doğalgaz çalışması bitecekti. Yerel yönetim imar çalışmasını yapamadığı için, Ahmetli mesela; aylarca bekledi. Bizim ve dolayısıyla Torbalı’nın sıkıntısı bu. Yatırım hızımızı yakalayamıyorlar. Biz, merkezi idare olarak Küçük Menderes’i temizledik. Ama onlar iki arıtma tesisini yapamadılar.” dedi. 

Harabeye çevirdikleri her yeri yine biz ayağa kaldıracağız…

Sabah saatlerinde STK’larla buluşan ve ardından AK Kadroyla ilçede çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Kerem Ali Sürekli; Kızılay Şubesi, Phılıp Morris, Ege Toros yöneticileriyle de bir araya geldi. Şehit Harun Şenözuar’ın ailesini evinde ziyaret eden Sürekli; Karakızlar, Karaot, Bozköy, Çakırbeyli ve Dağtekke Mahallesi sakinleriyle de yerel sorunları masaya yatırdı. 

AKP  yönetimindeki bir önceki dönemde 300’ün üzerinde eser ve projenin hayata geçirildiğini belirten İl Başkanı Kerem Ali Sürekli şunları söyledi; “Torbalı bizim dönemimizde belediyecilik anlamında altın dönemini yaşadı. CHP’li yerel idare ise bizim izimizi silmek, yaptıklarımızı unutturmak adına, o eserleri yok etmeyi seçti. Bu seçimi yapanlar, bu ilçe için kendileri bir şey üretti mi? Hayır! Kendi dertlerine düşüp, ilçeyi kaderine terk ettiler. Onlar gelmeden önce belediye binası hazırdı, küçük tadilatlarla geçebilirlerdi, geçmediler. Bizim dönemimizdeki sosyal market uygulaması artık yok. Öğrencilere verdiğimiz bursları kestiler. Bizim birebir dokunduğumuz 60 mahalleyi öksüz ve yetim bırakmayı göze aldılar. İzin vermeyiz. CHP, bizim izlerimi silmek isterken, asıl cezayı Torbalı halkına kesiyor. Ama, biz tabi ki durmuyoruz. Muhalefetimizi de yapıyoruz, hizmetimi de üretiyoruz. En büyük ihtiyaç olan Devlet Hastanesi’ni 5 yıl önce yaptık ve bugün parmakla gösteriliyor. Sayın Vekilimiz Atilla Kaya; bu sürecin en büyük emekçisi. İzmir Vekilimiz ve Son Başbakanımız Binali Yıldırım’ın ilçeye katkıları tartışılmaz. İZBAN projesi ilçeye nefes aldırdı. Sanayi ve tarımla birlikte nüfusu da gelişen Torbalı’nın öngörülü bir şekilde planlanması gerekiyor. Bunu da yine biz yapacağız. Harabeye çevirdikleri her yeri ve Torbalı’yı yine biz ayağa kaldıracağız.”

Kaya; “CHP; bir ayağımızı aksak bırakıyor!”

Torbalı’ya sadece son dönemde 500 Milyon TL’yi aşan bir yatırım yaptıklarını vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Kemalpaşa Köprülü Kavşak inşaatının hızla devam ettiğini, buna Bayındır Kavşağını da eklediklerini söyledi. Bu noktalardaki çalışmaların Torbalı halkı tarafından takdir edildiğini belirten Kaya; “Torbalı’da, çoğu ekmek davası için gelmiş 81 ilden hemşerimiz var. Çalışkanlıklarıyla yarattıkları katma değer tartışmasız. Torbalı, geleceğin metropolü. Biz de bu geleceğin alt yapısını sağlamak için çalışıyoruz. Bu büyüme tabi ki sorunları da beraberinde getiriyor. Biz hemşerilerimiz için daha iyisini yapmaya çalışırken; CHP bir ayağımızı aksak bırakmayı marifet sayıyor. 2014’ten sonra 60’a yakın yeni eğitim tesisi yaptık. Yeni bir Fen Lisesi açacağız, bir Tarım Lisesi projemiz var. Odalarımızın katkılarıyla bir meslek lisesi yapılacak. Organize Sanayi Bölgesi’nde mobilya sektöründe 64 yeni fabrika kurulacak. Bunu sağladık. Oradaki alanı genişleterek en azından bir 40 fabrika kurulacak bir alan daha yaratmaya çalışıyoruz. Yakın zamanda kapalı spor salonu için de çalışmalar başlayacak. Yılların kanayan yarası şehir içi taşımacılık sorununu odalarımızın da birleşmesiyle çözdük. Ama, Büyükşehir UKOME’de aylardır bekletiyor. Torbalı’nın köylerine doğalgaz getirdik. CHP’li belediyelerin imar çalışmasını bekliyor. Biz, Küçük Menderes’i temizledik, onlar iki arıtma tesisini yıllardır yapmadılar. Aliağa ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne en çok katkıyı koyan Torbalı, bunu hak etmiyor!” dedi.

Kışını da gördük yazını da…

İlçede köy ziyaretleri de gerçekleştiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Torbalı’nın kışını da gördük, yazını da. Ama her gördüğümüzde halkımızla birlikte artan bir hüsran paylaşıyoruz.” diyerek şunları söyledi; “İzmir’in kokusundan şikayet ediyoruz. Torbalı’ya da kokunun sirayet ettiğini gördük. ‘Çok şanslısınız, koku sorununuz yok.’ diyecektim ama varmış! Her mevsimde her şartta Torbalı’ya geldik; yolların berbatlığı değişmedi. Algı yönetme, göz boyama ve gündem değiştirmede ustalar. İzmir’in sorunlarının çözümünü, Kütahya’da Gediz’in kenarında kurduğu kampta arayandan hayır gelemez zaten. Bu keyfiliklerinin elbette bir sonu olacak. O sonu, halkımızla birlikte biz hazırlayacağız. Bu son da İzmir’in dört yanı için yeni bir başlangıç olacak. Torbalı’da da emanetimizi geri alacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, önce 2023’te, sonraki 100 yılı dizayn edecek güçlü bir iktidarı, 2024’te de İzmir’i ayağa kaldıracak yerel yönetimi seçeceğiz.”