Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 43. yıldönümü nedeniyle açtığı resim sergisinde konuyan İl Başkanı Hazırbulan zaferin milletin kazandığı destansı bir zafer olduğunu söyledi.


Haber/ Umut KARAKOYUN

Saadet Partisi (SP) İzmir İl Başkanlığı, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 43. yıldönümü nedeniyle Konak Meydanı’nda ‘Kıbrıs’ konulu bir resim sergisi açtı. Serginin açılışında konuşan SP İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan harekâtın, küresel güçlerin her türlü ambargosuna ve tehdidine karşı milletin kazandığı destansı bir zafer olduğunu söyledi. Türkiye’nin güvenliğiyle ilgili hayati önem taşıyan Kıbrıs’ın, dönem dönem kritik pazarlıkların odak noktasında bulunduğuna dikkat çeken Hazırbulan, İslam ülkelerinin tamamını parçalamaya çalışan güçlerin, konu Kuzey Kıbrıs olunca birleştirme yarışına girmelerinin ilginç olduğunu dile getirdi.

HAKKIMIZA SAHİP ÇIKALIM

Kıbrıs’ta bir savaş, karışıklık yada çatışma bulunmadığını vurgulayan Zekeriya Hazırbulan “Yıllardır ardı arkası kesilmeyen bu çözüm arayışı ne içindir? Neyi çözmek istiyorlar? Bu gayretin, bu sözde kurtarma, birleştirme ve çözüm çalışmalarının nedeni nedir? Önce 2004’teki Annan Planıyla büyük bir tehlike yaşandı. Geçtiğimiz günlerde ise İsviçre’deki Kıbrıs konferansında asla adil olmayan ve Kıbrıs Türklerinin aleyhine olacak şartlar gündeme geldi. Bizim Türkiye olarak hedefimiz Kıbrıs’ta 1974 sonrası elde ettiğimiz ve zaten hakkımız olan kazanımlara sonuna kadar sahip çıkmak olmalıdır. Hem kendi ülkemiz ve milletimiz, hem de Müslüman ülkelerin geleceğinin bağlı olduğu Kıbrıs’ın öneminin ne zaman bilincine varacak ve ne zaman milli çıkarlarımız doğrultusunda politikalar yürüteceğiz” diye konuştu.

KIBRIS BİZİM MİLLİ DAVAMIZ

Stratejik ve jeopolitik konumunun ada üzerinde oyunlar oynanmasına ve planlar yapılmasına neden olduğunun altını çizen Saadet Partisi İl Başkanı Hazırbulan, “Kıbrıs’ı yeniden 1974 öncesi şartlara geri götürebilecek hiçbir maceranın içine girilmemelidir. Kıbrıs, milli davamızdır. Kıbrıs, pazarlık konusu yapılamayacak kırmızıçizgimizdir. Kıbrıs, taviz verilemeyecek parçamızdır. Türkiye, adadan asker çekmek bir yana askeri varlığını daha da güçlendirmelidir. Kıbrıs’a mutlaka bir hava üssü kurulmalıdır. KKTC’nin tanınması için diplomatik atağa geçilmelidir. 20 Temmuz Barış Harekâtı’nın yıldönümü milli bayram ilan edilmelidir.” dedi. Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yapıldığı gün olan 20 Temmuz’un aynı zamanda Saadet Partisi’nin kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlatan Zekeriya Hazırbulan, bunun bir tesadüf olmadığını kaydetti. Hazırbulan, “İşte 16. yaşını kutlayan Saadet Partisi'nin ruhu, Kıbrıs barış zaferini kazanan ruhtur. Milli Görüş hareketinin son ve tek temsilcisi olan Saadet Partisi, köklü ve tecrübeli geçmişi ile, milli duruşu ve çözümleri ile, hiçbir zaman taviz vermediği temel ilke ve prensipleri ile Türkiye’nin sigortasıdır” ifadelerini kullandı.