CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, Menderes'te gönülleri fethetti. İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ile birlikte geldiği Menderes'te, Belediye Başkan adayı Mustafa Kayalar'a destek veren Soyer, binlerce Menderesli vatandaşın katıldığı miting havasındaki buluşmada, "Seferihisar'ı, kısıtlı imkanlarıyla nasıl marka şehir yaptıysam, daha çok değere sahip Menderes'i de marka şehir yapacağım. Mustafa kardeşimle (Kayalar) ile birlikte Menderes'i daha üretken, daha refah ve markalaşmış bir şehir haline getireceğiz" açıklamasında bulundu.

İlçemiz uçuşa geçecek

Tunç Soyer'le farklı bir kimlik kazanan Seferihisar'ı örnek aldıklarını belirten Menderes adayı Mustafa Kayalar, "31 Mart'ta bizimle birlikte kazanan Menderes olacak, İzmir olacak, Türkiye olacak. 1 Nisan'dan itibaren çok farklı bir anlayışla ilçemizi uçurmaya başlayacağız" dedi. Kayalar, Büyükşehir ile uyum içinde çalışarak Menderes'e daha çok hizmetin gelmesini sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Mandalina örneğini verdi

Büyükşehir adayı Tunç Soyer, seçim otobüsünden seslendiği halka önemli mesajlar verdi. Soyer, Seferihisar'ın mandalina, enginar, zeytin, zeytinyağı gibi ürünlerinin markalaştığına dikkat çekerek, "Menderes'te daha fazla ürün çeşidi var. Gümüldür'ün mandalinasını, Efemçukuru'nun Enfes üzümünü, domatesini, salatalığını daha çok üreterek, daha iyi pazarlayarak Menderes'in de marka olmasını sağlayacağız" dedi. Soyer, şu açıklamalarda bulundu:

Mandalina örneğini verdi

"Seferihisar'da, bir avuç karakılçık buğdayını büyüte büyüte 380 dönümde üretim yapmaya başladık. Amacımız 500 dönüme çıkarmak. Karakılçık buğdayının unundan yaptığımız ekmeği 10 liradan satılıyor. Bu paranın tamamı, üreticinin cebine giriyor. Üretici daha çok kazanıyor. Seferihisar'ın satsuma mandalinasından lokum yaptık; likor, şarap, kolonya, gazoz, reçel yaptık; katma değerli hale getirdik. En fazla 1.5 liraya satılan mandalinayı kurutup 6.5 liradan satışa çıkardık. Başka bir tarımın mümkün olduğunu herkese göstereceğiz. İlçe bazlı kooperatifleri ihtisaslaştıracağız. Tire'nin, Ödemiş'in sütünü, Menderes'in narenciyesini, üzümünü öne çıkaracağız. Organik tarım için Tahtalı'dan su verilmesini sağlayacağım."

En büyük hayalini açıkladı

Soyer, "En büyük hayalim, bir çocuğum, 'ben de babam gibi çiftçi olmak istiyorum' dediğini duymak" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir Büyükşehir, 134 bin haneye süt götürüyor. Biz bunu 250 bin haneye çıkaracağız. Meyveyi, sebzeyi, eti, Halk Et, Halk Gıda gibi isimlerle vatandaşa ulaştıracağız. Üreticimizini ürününü ya biz alacağız ya da pazarlamasını sağlayacağız. Tüm bunları yapabilmemiz için, 1 Nisan'da, Büyükşehir'de beni, Menderes'te de Mustafa Kayalar kardeşimi belediye başkanlığı koltuğuna oturtmanız lazım. Sizden, kendi geleceğiniz, çocuklarımızın yarınları için oylarınızda desteğinizi bekliyorum."

Gürsel Tekin'den tam destek

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de hükümetin tarım politikalarını eleştirdiği konuşmasında vatandaşlara şöyle seslendi: "31 Mart'ta gideceksiniz oyunuzu kullanacaksınız; hem Mustafa Kayalar'ı hem de Tunç Soyer'i başkan seçeceksiniz. İzmir'in ne yapacağını, nasıl bir duruş sergileyeceğini pekala biliyoruz. Kayalar'ı ve Soyer'i size emanet ediyorum."

Esnafı ziyaret ettiler

Tunç Soyer, Mustafa Kayalar ve Gürsel Tekin, seçim ofisinin önündeki buluşmanın ardından esnaf gezisine çıktı. İlçedeki esnafları tek tek ziyaret eden, hayırlı işler dileyen adaylar, esnafın sorunlarını dinledi. Soyer, "Esnaf bir başkan adayımız var. Mustafa Kayalar Menderes'e belediye başkanı olduğunda, sizin sorunlarınızın çözüleceğinden eminim. Çünkü esnafın dilinden, esnaf anlar, Mustafa Kayalar anlar" diye konuştu.