CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Yerel Yönetimlerde Spor Politikaları konulu toplantı Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya  CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, spordan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ulaş Gül, belediye meclis üyesi adayları ve spor sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı. CHP'nin spor politikaları ve belediyelerde uygulanabilir projelerin ele alındığı toplantıda konuşan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, göreve geldikten sonra hayata geçirmek istediği sporla ilgili iki somut hedefi bulunduğunu söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulusal ve uluslararası tüm spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya talip olduğunu söyleyen Soyer, "İzmir Türkiye'de amatör sporların başkenti olacak. Bu söz iddialı gözüküyor olabilir ama bunları başaracağız. Bu topraklarda derya içinde olup deryayı bilmeyen balık misali yaşıyoruz. Az önce buz pateninde dönya şampiyonu olmaya aday İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu Masal Oran'ı (6) gördüm. Masal iki yıldır buz pateni yapıyor ve hedefi uluslararası alanda başarılar kazanmak. Bu topraklardan böyle pırıl pırıl çocuklar çıkıyor" dedi. Masal'ı kürsüye çıkaran Tunç Soyer, "Biz yeterki önlerini açalım ve onların elinden tutalım. Kaynağımız ve enerjimiz var. Biz İzmir'i bir dünya kenti yapacağız. Dünyanın en güçlü 100 marka kentinden biri yapacağız. Bu kentin sokaklarında uyuşturucu kullanma yaşı 10'a düştüyse oradan bir dünya markası çıkmaz. Mutlaka İzmir'in arka sokaklarında yaşayan çocukları sanat, kültür ve en çok sporla buluşturacağız. Onlara spor ayakkabısı ve eşofman giydirip sahaya çıkaracağız. Birbiriyle rekabet ederek başarı azmini edinecekler" diye konuştu.

Alt yapıya daha fazla destek

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise konuşmasında gençliği 'ya dindar ya kindar' yetiştirmek için çaba sarf eden bir iktidar bulunduğunu öne sürerek hükümet temsilcilerinin kendilerinden başka herkesi vatan haini ilan ettiğini savundu. CHP olarak gereksiz tartışmalar ve kutuplaşmalardan kurtularak gerçek sorunların çözümü için projeler ürettiklerini anlatan Yücel konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu ülkedeki en önemli sorun bize göre sürdürülebilir bir spor politikası yok. Yetenekli gençlerimiz varken ülkemizin adının bireysel ve takım sporlarında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer almaması, yöneticilerin başarısızlığıdır. Büyük ve modern statlar yapılarak futbola yatırım yapılması elbette önemli ama spor deyince akla futbolun gelmesi yanlıştır. Bu dalda milli takım seviyesinde uluslararası alandaki konuma baktığımızda ne demek istediğimiz açıktır. Buraya aktarılan büyük kaynaklar doğru kullanılmıyor. Alt yapı oluşturmadan antrenörleri yetiştirmeden kalıcı başarı olmaz. Bizler tüm sportif alanlarda tutarlı bir politika oluşturmayı hedefliyoruz."

Ödül sayıları

İl Başkanı Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 32 aktif branşı, binlerce sporcusu ve yüzlerce antrenörüyle 2017 yılında 35'i iuluslararası olmak üzere toplamda 283 madalya ve 71 kupa kazandığını dile getirdi. Büyükşehir Belediyespor'un 97'si altın olmak üzere 63 gümüş, 123 bronz madalyayı müzesine götürdüğünü ifade eden Yücel, "Bu başarıları arttırarak saymak mümkün. Sporcuya sahip çıkan bir bilinçle aşkla ve şevkle çalışıyoruz. Sadece ithal ve yabancı sporcularla gelecek başarıyı değil kendi sporcularımızla elde ettiğimiz başarılar kazanmak istiyoruz" dedi.

Partililere yoga önerdi

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da sporun en zor zamanlarda bile yapılması gerektiğini söyleyerek, "İzmir'i niye kıskanıyorsunuz diyorlar. İzmir'i kıskanmayalım da ne yapalım? Biz bu çalışmaları 81 ilde yapıyoruz ama burada başka. İzmir'de martın sonu bahar olacak. Tüm şehirlerde çiçekler açmış. Biz 20 gün sabırla ve inatla sahada hallkımızın yanında olacağız. Her yerde yapacakalarımızı anlatacağız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, kin ve nefretten uzak durun çağrısında bulundu. 1 Nisan'dan itibaren tüm İzmir'de spor ile hazırladığımız projeleri hayata geçireceğiz. Atatürk'ün devrimlerine sahip çıkacaksak, yapacağımız iş, Atatürk'ün en zor zamanda bile sporu bırakmadığını unutmayacağız. Seçim ofislerinize saldırı mı var? Gidin yoga yapın. 10 dakikada sinirlerinizden arınırsınız. Tunç başkan söyledi. Masal'ları çoğaltacağız. Sporla ülkeyi ilmek ilmek öreceğiz. Sporcu sayılarına baktığımızda İzmir Belediyesi, İstanbul Beldiyesi'nin önünde. Siz sırtınızı ağaya dayayabilirsiniz. Biz sırtımızı halka dayıyoruz. Dayamaya devam ediyoruz" diye konuştu.