Songül Gök, CHP'nin Bayraklı Belediye Başkan aday adayı. İlçedeki yatay-dikey yapılaşmadaki ayrışmanın ekonomik, sosyal ve kültürel yansımasına dikkat çeken Gök, standartları eşitleyeceklerini söylüyor.

Yerel seçimler yaklaşırken Bayraklı için partilerin belediye başkan aday adayları yavaş netleşiyor. CHP'nin aday adayları arasında yer alan Songül Gök ile yaklaşan seçimleri, Bayraklı'nın sorunlarını ve Gök'ün projelerini konuştuk.

Bayraklı’yı turizm, kültür, spor ve eğitim merkezi yapmayı hedefleyen bir belediyecilik anlayışı ile göreve talip olduğunu belirten Songül Gök, “Kadın erkek yan yana yürüyebileceğimiz, mutlu çocuk, mutlu kadın ve mutlu aile yapısını kurmak için adayım” ifadelerini kullanıyor.



Bayraklı İzmir'in en çok konuşulan metropol ilçelerinden biri. Antik İzmir'in merkezi, Amazonlar'ın efsane başkenti. İzmir'in yeni kent merkezi, gökdelenler vahası... Bir çok umudu ve problemi bünyesinde bulunduran kentin en çok tartışılan ilçelerinden biri.
Yerel seçimler öncesi Bayraklı'da da aday adayları arasında tatlı bir rekabet yaşanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin aday adaylarından Songül Gök, CHP içinde tabandan yetişmiş, partinin hemen her kademesinde görev yapmış, tecrübeli bir siyasetçi. Üniversite yıllarında ilgilenmeye başladığı siyasetle aktif ilişkisi 1995 yılında Bornova İlçe Örgütü'ne üye olmasıyla başlamış. 1980 askeri darbesinden sonra yasaklanmış olan gençlik kolları yerine kurulan Gençlik Komisyonu'nda aktif görev yapmış. 2001 yılında ise CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeliği, il saymanlığı görevlerinde bulunmuş. 2004 yılında Bornova CHP Kadın Kolları Başkanı seçilmiş. 2007 yılında CHP İzmir 2. Bölge'den milletvekili adayı, 2011 seçimlerinde yine 2. Bölge'den milletvekili aday adayı olmuş. 2015 genel seçimleri öncesi 2. Bölge'de yapılan önseçimi 14. sırada tamamlamış.

GENEL BAŞKAN İLE GÖRÜŞME


Songül Gök, Bayraklı aday adaylığını açıklarken, ilçe için yapacaklarını önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na anlatmış. Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu ile birebir görüşen Gök, “Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’da görüştüm. Bayraklı ile ilgili projelerimizi hem sözlü olarak aktardım hem de dosyamızı kendisine sundum. Olumlu bir görüşme oldu. Benim sayın Kılıçdaroğlu’yla görüşmeme vesile olan partililerimize teşekkür ederim” diyor.
Songül Gök ortak akıl ve liyakata dayalı yönetim anlayışı ile yerel sorunları proje bazında halkın katılımı ile çözeceklerinin altını çiziyor. Bayraklı’yı turizm, kültür, spor ve eğitim merkezi yapmayı hedefleyen bir belediyecilik anlayışı ile göreve talip olduğunu belirten Gök, “Kadın erkek yan yana yürüyebileceğimiz, mutlu çocuk, mutlu kadın ve mutlu aile yapısını kurmak için adayım” ifadelerini kullanıyor.


AYRIŞMAYI EN AZA İNDİRECEĞİZ


Bayraklı’da yatay ve dikey yapılaşmadaki ayrışmanın; sosyal katmanlar arasında ekonomik, sosyal, kültürel farklılığa neden olduğunu ifade eden Gök, “Bu ayrışmanın en aza indirgenmesi için yaşam standartlarını eşitleyip Bayraklı’da ‘yaprak döken mahallelerde’ de kent bilincini oluşturmak, Bayraklılı olmayı bir ayrıcalık ve gurur vesilesi yapmak, kentsel dönüşüm ile bu yeni kent bilincini daha da perçinlemek istiyorum” diyor.
Kentsel dönüşüm için, Bayraklı Belediyesi’nin bütün olanaklarını kullanarak İzmir Büyükşehir ve diğer ilgili kurumlarla ortak çalışma yapacağını dile getiren Gök, bu çalışmalarda, Bayraklı da oturan halkımın haklarını hep savunacağını önemle vurguluyor. Gök, “Gençlere, kadınlara, işsizlere, engellilere, emeklilere derman bir belediyecilik anlayışı ile; toplumun her kesimde Bayraklılı olma onurunu yaşatacağım. Bu tabiî ki; sosyal ve kültürel faaliyetlerle, eğitim kalitesini arttırarak, kadınlarımızın evlerinden çıkmasına olanak verecek her tür etkinliklerle ve kadına şiddeti engelleyici bilinci oluşturarak, gecesi ve gündüzü ile yaşanabilir bir Bayraklı yaratarak olacak” ifadelerini kullanıyor.

AMAZON RUHUNU YAŞAMAK


Gök, vizyon projesi olarak Smyrna Amazon Kadın Kültür ve Sanat Festivali ile; Bayraklı’nın köklü sosyal ve kültürel yaşantısı ile tarihi dokusunu; bölge insanının günümüzdeki değerleri ve sosyal yaşantısıyla harmanlamayı, ilçenin ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtiyor.
Gök projelerini şöyle anlatıyor: “Smyrna höyüğünün eteklerinde sergileme alanları ve bir gezi parkuru hazırlanıp yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açacağız. Böylece Bayraklı bir marka olacak; Amazon ruhunu yaşamak, Athena tapınağında dolaşmak ve o tarihi dokuyu yerinde görmek için turistler özellikle Bayraklı’ya akın edecekler. İlçemizden geçen İzban hattının yer altına alınması için ilgili kurumlarla çalışmalar yapacağız ve sahil-deniz kuşağı ile ilçe halkının buluşmasını sağlayacağız. Turan Bölgesi'ne yat turizmine yönelik marina yapılması için Belediyenin olanaklarını en üst seviyede kullanacağız. Ve mevcut Bayraklı İskelesine vapur seferleri başlayacak, vapurla ilçeye gelenler; Symrna da tarihi gezisini yapacak, marinada denizle buluşacak, teleferikle Dünya Barış Anıtına çıkarak İzmir’i seyrederken çayını keyifle yudumlayacaklar.”


BAYRAKLI’YI ÖZÜMSEDİM


2016 yılında Kadın Gücü Derneği Bayraklı Şubesi kuruluşunu gerçekleştiren ve halen şube başkanı olarak çalışmalarına devam eden Gök, “24 Haziran 2018 Genel Seçimleri öncesinde 24 mahalle muhtarı ve halkla görüşülerek; ilçenin mahalle bazında sorunları tespit edilip bir kitap haline getirildi. Kitap, bütün partilerin milletvekili daylarıyla paylaşılarak ilçenin sorunlarının çözümüne katkı sağlanması hedeflendi. Bayraklı’nın yaprak döken mahallelerinde, kız çocuklarının eğitimine destek için bölgedeki kadınlarla bir çalışma yaptık. Dernek olarak 13-14 Eylül’de;“Kadına Şiddet ve Çocuk İstismarına Hayır” konulu bir çalıştay gerçekleştirildik. Konunun tarafları olan; kamu kurumları, üniversiteler, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve bölge kadınlarının katılımı ile sorunların nedenleri ve çözüm önerileri derinlemesine incelendi ve çıkan sonuçları bir rapor halinde kitaplaştırıldık. Uyguladığımız “Gönüller Bir Olsun” projesi ile; son yıllarda bilerek arttırılan çatışma kültürünün etkilerini aza indirgeyip, yatay ve dikey yapılanma arasındaki aileleri bir araya getirerek “komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesini” hedefledik. 2018 Ekim ayı başında, Bayraklı da siyasetteki kadın adaylara bakış açısı ve yerel yönetimlerden hizmet memnuniyet anketi yaptırdık ve sonucunu raporlayıp karar verici mercilere ilettik’’ dedi.

STK'LARI ÖNEMSİYORUM


Gök STK’ların çok önemli olduğunu belirtti ve “STK olarak yaptığım bu çalışmalar ile, Bayraklı dokusunu iyice özümsedim, sorunları yerinde tespit edip çözüm noktasında daha hızlı ve net sonuçlar alınabilmesi için ilçe halkı ve ilgili kurumlar ile yakın ilişki içinde oldum. Ve buda seçildiğim zaman, Bayraklı ilçesini çok iyi bilen bir Belediye Başkanı olarak daha iyi hizmet sunmama neden olacaktır’’ diye konuştu.


SONGÜL GÖK KİMDİR?


1969 yılında balıkçılıkla geçinen bir ailenin 7 çocuğunun en küçüğü olarak Mersin’in Silifke ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Silifke’de tamamladı. 1992 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler bölümünden mezun oldu. 1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Anabilim Dalında, “Türkiye’de İşsizliğe Bir Çözüm Önerisi Olarak Özel İstihdam Danışmanlığı” tez konusunu işleyip ve Sosyal Politikalar alanında ihtisasını yaptı. 2014 yılında; Word of Personal Development-St. Clements University tarafından verilen Certificate Life Coaching eğitimini bitirip Yaşam Koçu unvanını aldı. Halen Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir olarak, İzmir Bayraklı ilçesinde 23 yıldır mesleğini sürdürüyor. Gök aynı zamanda çiftçilik yapıyor bir de cafe işletmesi var. Songül Gök halen Kadın Gücü Derneği Bayraklı Şube Başkanlığı görevini yürütüyor, ayrıca Yerel Tohum Derneği, KADER (Kadın Adayları Destekleme Derneği), Atatürkçü Düşünce Derneği Bayraklı Şubesi ve ALTAY Spor Kulübü Üyesi olarak STK'lardaki aktif çalışmalarına devam ediyor.