CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri, delege seçimlerine yönelik yapılan itiraz ve şikayetleri değerlendirdi. Yapılan itirazlara yönelik herhangi bir karar alınmazken, Bahçelievler'de seçim tarihinin değiştirilmesi talebi, gerginliğe neden oldu.

Haber / Umut KARAKOYUN

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, önceki gün delege seçimlerine yönelik itirazları değerlendirmek üzere toplandı. Yapılan şikayetleri değerlendiren yönetim kurulu, delege seçimlerine yönelik gelen itirazlar konusunda karar almadı. Yönetimin karar almamasının nedeni ise şikayetlerin olması ancak şikayet unsurlarını oluşturan dosyaların kendilerine ulaştırılmaması.

ERTELEME NEDENİ DİLEKÇE

Toplantıda, bazı mahallelerden gelen şikayet dilekçelerini ilçe örgütlerine gönderilmesi yönünde karar alınırken, mahallelerde delege seçimine yönelik ilçe örgütlerine gelen itirazların daha sonra il yönetimine gelmesi ve burada değerlendirilmesi görüşü ortaya çıktı. Toplantıda ayrıca yöneticilerin ilçe örgütlerinden bilgi alınması yönünde kanaat oluşturduğu vurgulandı. İtirazların nedeninin öğrenilmesi için toplantının başında prensip kararının alındığı ifade edildi. İlerleyen günlerde ilçelerle yazışmaların yapılacağı, uygulanan işlemlerle ilgili bilgi edinildikten sonra karar alınacağı belirtildi. Tüm bu ertelemelerin sebebinin şikayetlerin dosya halinde değil de dilekçe olarak il yönetimine gelmesi gösterildi.

BAHÇELİEVLER KARARI

İl Yönetim Kurulu toplantısında, Karşıyaka Bahçelievler delege seçimleri de gündeme geldi.
Seçim takvimine göre 24 Eylül Pazar günü yapılması gereken Bahçelievler Mahallesi delege seçimleri, bir hafta ertelendi. Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım mahallede yüksek oranda katılımın sağlanacağı bir seçimin olması için erteleme olması gerektiğini savunurken, aynı mahallede muhalif kanatta yer alan İl Yöneticisi Dilek Bilgin ise seçimlerin ertelenmesinin yanlış olduğunu ileri sürdü. İl yönetim kurulu, sorunu oylama formülü ile aşmak istedi. Ancak, Başkan Asuman Ali Güven'in oylamaya karşı çıktığı iddia edildi. Bahçelievler delege seçimlerinin, toplantıda kısa süreli bir gerilime de neden olduğu ileri sürüldü. Yaşanan tartışmanın ardından seçimin 30 Eylül tarihinde yapılması kararlaştırıldı. Bilgin’in alınan karara şerh koyduğu belirtildi.