CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Adayı Bedri Serter, seçim çalışmalarını bölgesinde sürdürüyor. Hafta sonunu da dur durak bilmeden ziyaretlerde geçiren Bedri Serter Foça ve çevre köylerde özellikle çiftçilerle temaslarda bulunurken, Aliağa’da iş dünyasına dair önemli mesajlar verdi. Vergilerin azaltılacağını ve özellikle teşviklerin doğru şekilde kullanılacağını söyleyen Serter, “KOBİ’lere destek vereceğiz, bunun sonucunda istihdam artışı ile işsizliği de bitireceğiz. Girişimciye sadece teşvik değil bilgi de aktaracağız” dedi. Foça’da 100 yaşındaki CHP’li Ayşe Söylemezoğlu’nu da ziyaret eden Serter, Ayşe Teyzenin elini öperek, desteğini aldı.

CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Adayı Bedri Serter, seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Foça Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeği öncesinde ilçede halkla buluşan Bedri Serter, önce Gerenköy’e giderken, buradaki temaslarından sonra Alevi Kültür Derneği’ne de ziyarette bulundu. Kozbeyli ve Yeniköy’ü de ziyaret ederek özellikle çiftçilerin sorunlarını dinleyen Serter, kendi iktidarlarında çiftçilere yönelik başta 3 TL’lik mazot ve kredi faizlerinin silinmesine dair yapacaklarını anlattı.

Foça merkezde taksici esnafıyla beraber çarşı esnafını da ziyaret eden ve yapacakları hizmetleri anlatan Serter, sonrasında Foça Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÜRETİM


Foça’daki temaslarının ardından ertesi gün Aliağa’ya geçen Serter, burada da halkla buluşmayı sürdürdü ve çeşitli Oda’lara ziyaretlerde bulundu. Aliağa Ticaret Odası, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Aliağa Ziraat Odası ve Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret eden Serter, özellikle iş yaşamına dair sorunları dinleyerek not aldı ve kendi çözüm önerilerini ve yapacaklarını aktardı.

Girişimciye kaynak ayrılacağını söyleyen Serter, “Bu destekler ile yüksek katma değerli üretim yapılması sağlanacak. Endüstri 4.0’ın konuşulduğu bir dünyada yüksek katma değerli üretimi ıskalama gibi bir lüksümüz yok. İş dünyasını bu anlamda doğru yönlendireceğiz. Kuru kuru teşvik verip sonra beklemeyeceğiz. Verdiğimiz teşviğin yanında yatırım alanları, teknolojik bilgi ve yönlendirme şeklinde girişimciye katkı sunacağız” diye konuştu.


100 YAŞINDAKİ CHP'LİDEN DESTEK


Bedri Serter,  Foça ziyareti sırasında 1919 doğumlu Foça’nın en eski CHP üyesi Ayşe Söylemezoğlu’nu da evinde ziyaret etti. Serter, Elini öptüğü Söylemezoğlu ile bir süre sohbet etti. Kısa süre sonra 100 yaşına girecek olan Söylemezoğlu, uzun süre aktif olarak CHP için çalışırken, Serter’e de destek verdi ve çalışmalarında başarılar diledi.