Haber/ Didar DEMİRCİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tire İlçe eski Başkanı Hakan Şenoyar, görevden alınma gerekçelerinden bir diğerini daha paylaşarak CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’a ateş püskürdü. Şenoyar, oğluna yurt bakmak için Urla’da bulunduğunu bildirmesine rağmen CHP’li Vekil Polat’ın hakkında rapor tutturduğunu öne sürdü. Ayrıca Şenoyar, CHP İl Başkanı Deniz Yücel’i de kendisini sahiplenmemekle suçlayarak, örgüte seslendi. Şenoyar, “Demokratik delegelerin oyu ile seçilmiş ilçe başkanları kendi ilçelerinde genel başkanlarını temsil ediyorlar… Bunların örgüte bakışı budur. Buna da eyvallah. Takdir örgütündür” sözlerini kaydetti.

BİAT ÇIKIŞI

Sosyal medya hesabından görevden alınmasına ilişkin paylaşım yapan Şenoyar, şu sözleri kaydetti:

“Siyasetten hayatım boyunca para kazanmamış bir emekçi olarak. Oğlumun geleceği ile ilgili Urla’da yurt çıkmamış ve oğluma ev bulmak için Urla’da bulunduğum sırada Antepli milletvekili Sayın Polat tarafından telefon ile arandım ve kendisine oğluma ev bulmam gerektiği ve pazartesi okul açıldığında açıkta kalmamasını söyleyip mazeretimi bildirmeme rağmen, çok değerli ve biat edilmesi gerektiğini düşünen milletvekili, kendisini karşılamadığım için hakkımızda rapor tutmuş. Görevden alınma sebeplerinden biri de budur. Tabi ilçe başkanlarının telefonlarını bile açmayan il başkanından sahiplenme beklemekte aptallık olur. Öğrencilerin ekonomik koşullar içerisinde bırakın çare olmayı bir de köstek olan bu atama vekile bakarak, örgüte şunu söylemek istiyorum. Demokratik delegelerin oyu ile seçilmiş ilçe başkanları kendi ilçelerinde genel başkanlarını temsil ediyorlar ve örgütün başı değil mi? Bunların örgüte bakışı budur. Buna da eyvallah. Takdir örgütündür.”

NE OLMUŞTU?

CHP Tire İlçe eski Başkanı Hakan Şenoyar, sosyal medya hesabından ilçede yapılacak silisyum içerikli mermer ocağına tepki göstermek ve dikkat çekmek için kadın bedeninin sergilendiği bir fotoğrafı paylaşmıştı. Şenoyar, “Dikkatinizi çektiğime göre!” notunu eklediği paylaşım Cumhur İttifakı'nın tepkisine neden olmuş ve ardından yönetimiyle birlikte görevden alınmıştı.