AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, "Seçim öncesi AKP bize havuç veriyor" sözlerine tepki göstererek, "Bize İzmir hiç oy vermese de İzmir'in hak ettiği hangi yatırımlar varsa onları yaparız, bire bir de takipçisi oluruz." dedi.

Şengül, Urla Hakan Çeken Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen AKP Urla 6. Olağan İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, ilçe kongrelerinin tamamladıktan sonra 28 Nisan'da il kongresini yapacaklarını hatırlattı.

AKP'nin hayallerin ötesine geçtiğini ve bununun AKP için koşturan, Uzun Adam'a, liderine inanan samimi teşkilat mensuplarının eseri olduğunu dile getiren Şengül, "Sizler dimdik durmasaydınız, bu davaya inanamasaydınız biz bunları yapamazdık." dedi.

Şengül, Türkiye olarak tarihi bir misyona sahip olduklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bize tarihten bırakılan bir miras var. Biz büyük bir imparatorluğun torunlarıyız. Yüzlerce yıl bu coğrafyaya adalet dağıttık. Ne zaman biz çekildik, o coğrafyada kan, gözyaşı, ölüm oldu. O coğrafyadaki insanların hala gözü, kulağı bizde. Biz güçlü bir devlet oldukça, haksızlıklara dur dedikçe onların yüreği kıpır kıpır oluyor."

Kocaoğlu'nun sözlerine tepki


Şengül, il başkanlığına atandıktan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kendisini ziyaret ettiğini, İzmir'in sorunlarıyla ilgili dosya sunduğunu, kendisinin de ona AKP'li 7 ilçe belediyesinin sorunlarıyla ilgili bir dosya verdiğini hatırlattı.

Kocaoğlu'nun hükümetten istedikleriyle ilgili hızla harekete geçtiğini ifade eden Şengül, şunları söyledi:

"Kendisinden dosya aldıktan sonra hızlı bir şekilde sorunları çözmeye başladık. Dün diyor ki 'Seçim öncesi AKP bize havuç veriyor.' Sayın Kocaoğlu yaşın 70'e ulaştı, artık gözlerin görmüyor, havuç gözlere iyi gelir. İzmir'e yaptığımız yatırımlarımızı görmüyorsun. 14 yılda 43-44 milyar lira, merkezi hükümet İzmir'e yatırım yapmış. Bizim anlayışımız şu, İzmir hepimizin. İzmir bize yerelde oy vermedi diye cezalandırma gibi bir şey bizim hayata bakışımızda olmaz. İzmirsiz Türkiye olmaz. Bize İzmir hiç oy vermese de İzmir'in hak ettiği hangi yatırımlar varsa onları yaparız, bire bir de takipçisi oluruz."

Divan başkanlığını AKP İzmir Milletvekili Necip Kalkan'ın yaptığı kongrede mevcut ilçe başkanı Ahmet Olgun Bilici ile Önder Şengüler aday oldu.