CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, yerel seçimler öncesi, Türkiye’de yaşayan Roman vatandaşlar ile çalışmalarını İzmir’den başlatmıştı. Romanların AKP’den CHP’ye toplu geçişlerine öncülük ederek, onların CHP’si çatısı altında büyümelerini, örgütlenmelerini, aktif çalışmalarını, siyasette yer almalarını ve Roman vatandaşların sorunlarının çözümleri için elele olmaları gerektiğini Romanlarla paylaşmıştı. Bu çalışmalarını şimdi de Belediye Başkan adayları ile Roman mahallelerine ziyaretler yaparak devam ediyor.

Purçu yerel seçimler öncesi Türkiye’de ki Romanların yaşadığı mahallelere Belediye Başkan adayları ile birlikte ziyaretlerini hız kesmeden sürdürüyor. Öncelikle İzmir’de ki mahallelerden başlayan çalışmalar seçimlere kadar Türkiye’de ki Romanların yaşadığı her mahalleye ulaşmak için devam edeceğini gösteriyor.

İzmir’de ki Roman mahallelerine Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adaylarının ziyaretleri her mahallede coşkuyla karşılanıyor. Bunun en güzel örneği dün akşam Bornova Tarlabaşı Roman mahallesinde yaşandı.

Bornova Belediye Meclis üyesi adayı Göksel Ceviz’in düzenlediği tarlabaşı mahallesi Belediye Başkan adaylarının ziyaretleri düğün organizasyonu havasında geçti. Büyük bir heyecan ve coşkunun yaşandığı mahallede Romanlar başkan adaylarını bağrına bastı. Belediye başkan adayları bu çoşkulu ve muhteşem kalabalık ile birlikte Roman müzikleri ve Roman oyunları eşliğinde geceyi bitirdi.

Düzenlenen geceye Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, Bornova Belediye Başkan adayı Mustafa İduğ, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır, CHP Bornova ilçe başkanı Asım Güven ve İyi Parti Bornova ilçe başkanı ile yöneticileri katıldılar.

Miting havasında geçen geceye ev sahipliğini, geceyi organize eden Göksel Ceviz ve Özcan Purçu yaptı. Purçu “Türkiye’de Romanların yaşadığı illere ziyaretlerinin devam edeceğini söyledi”