Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, maaş krizinin yaşandığı Meta-Su ve Menaş şirketlerin durumu ve çalışanlar ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Önceki gün yapılan meclis toplantısında, Belediye Başkan Vekili’ne, belediyeye bağlı şirketleri temsil etme yetkisi verilmesi talebimiz CHP ve İYİ Parti’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedilmiştir” diyen Başkan Vekili Pehlivan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Menaş Şirketi'nde Menemen Belediyesi’nin gayrimenkulleri var. Bu gayrimenkuller CHP’nin yandaşlarına çok düşük kiralarla ulufe dağıtır gibi paylaştırılmış. Kira gelirleri şirket hesabında toplanmaktadır. Meta-Su Şirketi'nde 650 çalışan var. CHP Grubu şirketleri devredersek, ‘AK Parti yönetimi işçi kıyımı yapacak’ diyor. Bu şirkette CHP Genel Merkezi’nden, CHP ilçe yönetimlerinden, CHP ve İYİ Parti’li meclis üyelerinin ve ilçe başkanlarının akrabalarından pek çok kişi var. Bu kişilerin pek çoğu bankamatikçi. Çalışmadan maaş alıyorlar. Amaçları işçiyi değil, kendi bankamatikçilerini korumak. Kimse kusura bakmasın, Menemenli’nin hakkını hukukunu CHP’nin bankamatikçilerine, yandaşlarına yedirmeyeceğiz” dedi.

'Maaşları o ödesin'

Meta-Su ve Menaş şirketleri ile belediyenin arasında bir hizmet alım sözleşmesinin olmadığını belirten Pehlivan, “Bu dakika itibariyle Meta-Su ve Menaş Şirketleri'nin personeli ile olan bağlarımızı koparıyoruz. Bu arkadaşlarımız belediyenin bina ve eklentilerine giremeyecekler. ‘Koltukta ben oturacağım, belediyenin kira gelirlerini ben toplayacağım’ diyen kişi, ‘İşçilerin maaşlarını da ben ödeyeceğim’ diyecek. CHP’li ve İYİ Parti’li meclis üyelerinin gözü aydın. Artık Meta-Su’da 650, Menaş’ta 11 olmak üzere toplam 661 çalışanları var. Bugüne kadar işçilerin maaşlarını nasıl ödeyeceğiz diye biz didiniyorduk, biraz da onlar didinsinler. Şirket temsil etmek sadece huzur hakkı almak, akrabalarını işe yerleştirmek, belediyenin yerlerini düşük rakamlarla yandaşlarına dağıtmak değildir. Bugüne kadar bu işin sadece rahmet kısmında olanlar, biraz da zahmet kısmında olsunlar” ifadesini kullandı.

İşçi kıyımına izin vermeyiz

Menemen'de yaşanan olaylarla ilgili CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat da açıklama yaptı. Yücel, “Menemen Belediye Başkan Vekili seçildikten sonra ilk icraatı Menemen’de çalışan şirket işçileriyle uğraşmak oldu. Menemen Belediyesi işçileri iki gündür işlerine alınmıyorlar. Bu kış gününde İzmir sel felaketiyle uğraşıyor ancak Menemen Belediyesi işçi ve emekçi kardeşlerimizle uğraşıyor. Hukuki olarak eğer bu iş çözülmezse hukuki olarak Cumhuriyet Savcılığı nezdinde müracaatlarımız yapacağız” dedi. Polat da, Ev sizin eviniz, siz kullanıyorsunuz ama ‘abonelikler bana ait değil’ diye doğalgazı elektriği ödemiyorsunuz. Bu bir zorbalıktır. Buna karşı direneceğiz. İşe alınmadıkları müddetçe her gün işi arkadaşlarımızla birlikte olacağız” açıklamasına imza attı.